Drent scoort toch nog in Euroborg.

Zondag 26 juli 2009 om 14:07

FC Groningen A1 heeft vanmiddag in Euroborg met 4-1 gewonnen van Oud FC Groningen. Tot aan de rust kon de ploeg van trainer Piet Fransen nog meekomen (1-1). In het tweede halfuur beslisten de mannen van Paul Raveneau het duel.

In de vierde minuut van de wedstrijd kwam de A1 op voorsprong door een treffer van Eduard de Jonge Rosa. Vervolgens nam Oud FC Groningen het heft in handen. Na een goede schotkans van Arnold Bos was het Joop Gall die vanaf links een loepzuivere voorzet gaf op Martin Drent. De kopsterke spits scoorde daarmee zijn eerste doelpunt in Euroborg. In het restant van de eerste helft bleef Oud FC Groningen keurig op de been.

Na de pauze gaf de conditie bij FC Groningen A1 de doorslag. Madjer Lukoki, Tom de Ridder en nogmaals De Jonge Rosa scoorden 2-1, 3-1 en 4-1. Het laatste doelpunt was des te knapper voor de jeugdploeg, omdat de ‘oudjes’ de laatste minuten met dertien man binnen de lijnen mochten staan. De 4-4-4-formatie leverde nog wel een slotoffensief op, maar niet meer de gewenste treffer.

Opstelling Oud FC Groningen
Tukker, De Haan, Boekweg, Waalderbos, Gall, Keukens, Hugo, Bos, Steenge, Drent, Huistra.
Invallers: Vennema, Oosterwold, Jurna, Huisman, Koorman, Roossien.

Scoreverloop: 4’ De Jonge Rosa 1-0, 12’ Drent 1-1; 39’ Lukoki 2-1, 49’ De Ridder 3-1, 59’ De Jonge Rosa 4-1.
Scheidsrechter: Bellinga