string(9) "claudebot"

‘Doorgaan en met elkaar werken aan een positief competitieslot’.

Dinsdag 22 maart 2016 om 13:43

In de 571ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het verloren thuisduel met Vitesse, kijkt hij vooruit naar de komende interlandperiode en benoemt hij enkele activiteiten van deze week.

“Het kan verkeren. Twee seizoenen achtereen hebben we Europees voetbal gehaald en nu zitten we in de hoek waar de klappen vallen. Het lukt ons vooralsnog niet de negatieve sportieve spiraal waarin we terecht zijn gekomen te doorbreken. Tegen Vitesse hebben we er alles aan gedaan om een resultaat te halen, maar ontbeert het op dit moment simpelweg aan vorm en vertrouwen.”
Hard werken
“Hoewel ons een hele moeilijke opdracht wacht, gaan we samen door. We willen en moeten de negatieve reeks doorbreken en daar gaan we – net als de afgelopen weken – hard aan werken. Wij begrijpen heel goed de frustraties bij onze achterban, die hebben we namelijk zelf ook, maar in deze fase is er slechts één remedie: een resultaat. En we begrijpen ook dat dit gemakkelijker is gezegd, dan gedaan. Toch moeten we hierop onze focus leggen.”
Internationals
“Komend weekeinde ligt de Eredivisie in verband met het interlandvoetbal stil. Er vliegt een flink aantal spelers uit voor internationale wedstrijden. In een andere omgeving nieuwe energie opdoen, kan wellicht van pas komen in de resterende zes wedstrijden in de Eredivisie. Hans Hateboer (Jong Oranje), Oussama Idrissi (Oranje onder-20), Albert Rusnak (Jong Slowakije), Simon Tibbling (Jong Zweden), Alexander Sørloth (Jong Noorwegen), Jarchinio Antonia (Curaçao) en Desevio Payne (USA onder-23) melden zich in de loop van volgende week weer in Groningen.”
“Dan is de voorbereiding al gestart op de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Het laatste blok van zes wedstrijden zal in het teken staan van het waardig afsluiten van de competitie en proberen nog een paar plekken te stijgen op de ranglijst. Gisteren (maandag – red.) hebben we bericht geplaatst over het aanstaand afscheid van Rasmus Lindgren, Peter van der Vlag en Dino Islamovic. Net als voor de trainers Erwin van de Looi en Dick Lukkien hopen we met z’n allen op een positieve afsluiting van dit seizoen.”
Opbrengst
“Afgelopen zondag stond de thuiswedstijd tegen Vitesse in het teken van ons eigen G-elftal Kids United. Net als voorgaande jaren werd de line-up, shoot-out en de wapperaars weer verzorgd door Kids United. Rond de wedstrijd werd ook een collecte gehouden. De supporters van FC Groningen waren gul, want de teller liep op tot maar liefst € 4139,75 voor de stichting Kids United, die voetballen voor haar leden contributievrij aanbiedt.”
Pasen
“Komend weekend is het Pasen en in de aanloop hier naartoe zijn er diverse activiteiten. Morgen (woensdag – red.) brengt de Paashaas een bezoek aan Euroborg. De Junior Club heeft voor deze gelegenheid een aantal leuke Paasactiviteiten bedacht, waarvoor leden in de leeftijd van 3 tot en met 6 jaar zich konden aanmelden. Er wordt getekend en geknutseld en er kan een Paastakversiering worden gemaakt.”
“Donderdagochtend is er op uitnodiging van de spelersgroep en technische staf een gezamenlijk paasontbijt met het personeel van de club.”
“Komende donderdag zal Jong FC Groningen, aangevuld met enkele spelers van de eerste selectie, naar Duitsland afreizen voor een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen onder-23.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’