string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Donderdag officieel afscheid van Eric Botteghin’.

Dinsdag 15 september 2015 om 14:11

In de 546ste nieuwsbrief van directie en management van FC Groningen gaat algemeen directeur Hans Nijland in op de thuiszege op sc Heerenveen en kijkt hij vooruit naar nog drie thuiswedstrijden op rij, die voor de Trots van het Noorden op het programma staan. Te beginnen natuurlijk komende donderdag in de groepsfase van de UEFA Europa League tegen Olympique Marseille.

“We hebben afgelopen zondag een prima Derby van het Noorden gespeeld en dik verdiend gewonnen. De sfeer in Euroborg was uitstekend en het vertoonde spel én de zege geven ons vertrouwen voor de komende periode met nog eens drie thuiswedstrijden op rij.”
Nieuw
“Nieuw was afgelopen zondag het verscherpt toezicht op het vrijhouden van de trappen en de trapopgangen op de tribunes bij thuiswedstrijden. Dit met het oog op de veiligheid van alle supporters in het stadion. Het is niet toegestaan op de trappen en trapopgangen te staan of te zitten. Deze dienen om veiligheidsredenen altijd vrijgehouden te worden. Bij incidenten dient de hulpverlening snel ter plaatse te kunnen zijn, zonder oponthoud of belemmeringen. Dit was al zo, maar de UEFA zal hierop streng toezien tijdens de wedstrijden van FC Groningen in de Europa League.”
“Voor de veiligheid van de toeschouwers én om te voorkomen dat de club hiervoor een boete gaat krijgen, zullen medewerkers van FC Groningen supporters bij wedstrijden aanspreken op het naleven van deze regels. Dat ging afgelopen zondag tegen Heerenveen in een groot deel van het stadion al heel goed.”
Zeer teleurstellend
“Echter hebben wij helaas ook moeten constateren, dat een groep supporters geen medewerking wilde verlenen en geen gehoor gaf aan de aanwijzingen van onze mensen. Dat vinden wij zeer teleurstellend. Het getuigt van goed fatsoen en normaal gedrag dat je regels die gelden, met elkaar naleeft. Wij gaan er dan ook vanuit dat komende donderdag in het thuisduel met Olympique Marseille iedereen gehoor zal geven aan deze oproep en zijn of haar medewerking verleent en derhalve een plek op de tribunes inneemt.”
“Voor aanvang van het duel met Olympique Marseille zullen wij op het veld officieel afscheid nemen van Eric Botteghin. Hij was onder andere een belangrijke schakel in onze bekerwinst van afgelopen seizoen. Na zijn overgang naar Feyenoord hebben wij Botteghin nog niet op gepaste wijze kunnen bedanken voor zijn sportieve prestaties bij de club.”
Drukte
“Donderdag hebben we hiertoe de mogelijkheid. En aangezien we een uitverkocht stadion hebben en het Europese duel al om 19.00 uur begint, roepen we de bezoekers op zo vroeg mogelijk naar Euroborg te komen in verband met de te verwachten verkeersdrukte. De avondspits in en om de stad en de gang naar het stadion zullen immers verkeerstromen zijn, die elkaar zullen gaan kruisen.”
“Momenteel wordt er druk gewerkt aan aanpassingen in Euroborg voor het Europese duel met Marseille. Publiek in het stadion en kijkers thuis voor de buis zullen zien dat Euroborg volledig is omgetoverd. Alle stadions van de deelnemers aan de groepsfase in de UEFA Europa League krijgen dezelfde uitingen en uitstraling. Dit is vergelijkbaar met wedstrijden in de Champions League. Wij kunnen nu al zeggen dat het er fantastisch uit komt te zien.”
Veranderingen
“De regelgeving vanuit de UEFA zal er ook voor zorgen dat er veranderingen zijn ten opzichte van onze reguliere thuiswedstrijden in Euroborg. Zo mogen wij conform de UEFA-eisen geen alcohol schenken in het stadion bij deze wedstrijd en wordt er Amstel 0% bier geschonken, wordt onder meer de technische zone rondom de dug-outs aangepast, zal de boarding op een andere positie worden opgebouwd – dichter bij het veld – en zullen er extra cameravoorzieningen zijn.”
 
“Bovendien schrijven de UEFA-regels voor dat fotografen achter de boarding achter het doel dienen plaats te nemen. Dit alles kan betekenen dat bezoekers aan de wedstrijd vanaf hun vaste plek in het stadion een ander zicht op het veld kunnen hebben, vergeleken met een regulier duel in Euroborg. Wij hopen dat iedereen de flexibiliteit en het begrip heeft om rekenschap te geven aan deze veranderde situatie.”
Nog twee thuisduels
“Na donderdag spelen we nóg twee thuisduels op rij. Zondagmiddag (20 september – red.) trappen we om 16.45 uur af in Euroborg tegen AZ en volgende week woensdag (23 september – red.) beginnen we als bekerhouder om 18.30 thuis tegen FC Twente aan onze nieuwe bekercampagne. Kaarten voor deze twee thuiswedstrijden zijn zonder beperking verkrijgbaar via onze reguliere verkoopkanalen, waaronder online via deze website.”
Kids United
“Tot slot van deze nieuwsbrief kunnen wij melden dat Kids United morgen (woensdag – red.) start met de eerste training van een seniorenteam. Het nieuwe G-team is ontstaan uit eigen jeugd, die de leeftijd heeft bereikt om een stapje hoger te maken. Wij wensen Kids United hierbij veel succes!”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’