string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Dolfijn avondje voor FC in Harderwijk.

Zaterdag 16 augustus 2008 om 00:12

FC Groningen heeft vrijdagavond in Harderwijk met ruime cijfers gewonnen van VVOG, dat vorig seizoen nog afdaalde uit de Hoofdklasse. Na een 0-4 ruststand werden de dubbele cijfers net niet gehaald: 1-9. Marcus Berg en Gonzalo Garcia scoorden beiden viermaal.

Op Sportpark De Storkel was het publiek lang niet zo talrijk opgekomen als in de eerdere oefenontmoetingen. Op het prima bespeelbare veld in een lommerrijk deel van Harderwijk had FC Groningen geen enkele moeite met de plaatselijke zaterdag-eersteklasser. Waar het afgelopen dinsdag nog zeer stroef liep, was het scenario tegen VVOG meer naar de wens van FC Groningen.
Ondanks een flinke trits afwezigen kwam FC Groningen fris voor de dag, werd veel gecreëerd en werden vele kansen benut. Van het aanvallend ingestelde viertal in de opstelling van Ron Jans viel alleen Stefan Nijland uit de toon met nul treffers achter zijn naam. Marcus Berg en Gonzalo Garcia scoorde elk viermaal en Berry Powel prikte zijn zeventiende treffer van de voorbereiding binnen.
Bij VVOG mochten de tweede en derde keeper elk een helft op doel staan, omdat de eerste doelman nog op vakantie was. Bij FC Groningen was er een klein waslijstje aan afwezigen, maar baart dit vooralsnog geen zorgen voor de start van de competitie. Lichte blessures hielden Jeroen Veldmate, Goran Lovre, Martijn Meerdink en Koen van de Laak aan de kant, terwijl Danny Holla ziek was. Verder zijn Sepp De Roover en Oluwafemi Ajilore nog altijd in de race voor Olympisch Goud.
Voor de pauze verdeelden Marcus Berg en Gonzalo Garcia de vier doelpunten netjes tussen beiden. In het kwartier na de pauze voegden ze respectievelijk één en twee treffers aan het totaal toe, voordat de thuisclub iets terugdeed door een prima treffer van Amir Zandi. Berry Powel en Marcus Berg hielden de hoop op dubbele cijfers levend, maar in de laatste acht minuten werd niet meer gescoord.
Komende woensdag vertrekt de selectie naar Griekenland voor het tiende oefenduel in de voorbereiding. Donderdagavond om 20.00 uur (NL-tijd) speelt de FC in Athene tegen AEK. In dat duel ontbreken Andreas Granqvist, Marcus Berg en Evgeniy Levchenko, die vanavond nog in de basis stonden. Het trio heeft interlandverplichtingen. Op 29 augustus om 20.45 uur begint in Arnhem vervolgens het echte werk met de competitie-opener tegen Vitesse.
Opstelling FC Groningen
Luciano; Hiariej (46’ Svejdik), Sankoh, Granqvist (58’ Cahais), Stenman; Matthijs (46’ Metaj), Nijland, Levchenko; Powel, Berg, Garcia.
Scheidsrechter: De Waardt
Toeschouwers: 800
Scoreverloop: 11’ Berg 0-1, 20’ Garcia 0-2, 31’ Garcia 0-3, 41’ Berg 0-4; 51’ Garcia 0-5, 52’ Berg 0-6, 69’ Garcia 0-7, 72’ Zandi 1-7, 76’ Powel 1-8, 82’ Berg 1-9.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’