Doelpuntrijke tweede helft levert FC Groningen D1 drie punten op.

De beide D-teams van FC Groningen wonnen op spectaculaire wijze hun duels. De A-junioren namen een punt mee uit Zwolle terwijl de B-junioren op Corpus onderuit gingen.

Teams Locatie Groningen
PEC ZWOLLE A1 0-0 FC GRONINGEN A1

opstelling FCG A1 Erwin Heidekamp, Niels Ridderstap, Twan Nieboer, Youri ter Arkel, Marijn Ploem, Rutger Etten, Matthijs Hardijk (83.Nagesh Amatsaleh), Gerald Postma, Stan Haanstra (46.Joey Salden), Yassine Zakir, Ozan Kokcu (67.Teun Cools).
In Zwolle kwamen de A-junioren van PEC Zwolle en FC Groningen niet tot scoren. Voor rust was Rutger Etten tot tweemaal toe dichtbij een treffer. Een lob belandde over de lat terwijl een andere inzet werd gekeerd door de Zwolse doelman. De thuisploeg zag een vrije schotkans nog naast gaan. In de tweede helft gebeurde lange tijd niets. Een schotpoging van PEC Zwolle miste doel terwijl ook Heidekamp nog een keer op zijn hoede moest zijn. In de slotminuut kreeg de ploeg van trainer Peter Hoekstra nog een uitgelezen kans om met de zege aan de haal te gaan. Joey Salden werd door Teun Cools vrij voor het doel gezet maar geheel vrijstaand mikte Salden over.
FC GRONINGEN B1 0-1 FC TWENTE B1
0-1 (48.)
opstelling FCG B1 Mats Roorda, Daniel Camara Bos, Tapmahoe Sopacua, Luka Prljic, Gabriel Fernando (58.Ludovit Reis), Tom van de Looi, Daniel van Kaam (58.Mees Gootjes), Ousmane Barry, Sam Crowther, Martijn van Maastrigt (58.Wilko van der Kooi), Jhurrey Margaritha.
De B-junioren van FC Groningen konden de goede start in de Eerste Divisie Hoog geen winnend vervolg geven. Een week na de winst op Brabant United werd op het eigen Corpus verloren van FC Twente. De eerste mogelijkheden waren voor de ploeg van trainer Sander van Gessel. Een schot van Martijn van Maastrigt en een inzet van Sam Crowther uit een klutssituatie werden gekeerd. Een mooie actie van Jhurrey Margaritha werd door de goalie met de voeten gered. De gasten kregen een kansje maar doelman Roorda werd daarbij niet in verlegenheid gebracht. In de tweede veertig minuten kregen de Tukkers een vrije doortocht naar het Groningse doel en maakten daarbij geen fout. De FC kreeg geen opgelegde kansen meer. Enkel Tom van de Looi zorgde met twee kopballen nog voor gevaar.
FC GRONINGEN D1 4-3 DE GRAAFSCHAP D1
0-1 (39.), 1-1 Bjorn Meijer (42.), 1-2 (43.), 2-2 Jorg Schreuders (49.), 3-2 Luciano Valente (52.), 4-2 Bjorn Meijer (57.), 4-3 (60.)
opstelling FCG D1 Owen van der Vlag, Milan Drayer, Emircan Gulge, Redzer Veenkamp, Bastiaan Renkema, Sietze de Klerk, Bjorn Meijer, Rida Ajouaou, Luciano Valente, Jorg Schreuders, Maurilio de Lannoy. Wissels: David van der Werff, David Brouwer, Milan Schaaphok, Rob Vegt.
De wedstrijd op Corpus den Hoorn was er eentje met twee gezichten. In het eerste half uur waren beide teams nauwelijks gevaarlijk maar kwamen de meeste dreigende momenten van de gasten. Nadat een schot van Luciano Valente voorlangs werd geschoten redde doelman Owen van der Vlag uit een tegenaanval. Na rust kwam De Graafschap tot tweemaal toe aan de leiding. Beide malen uit een hoekschop waarvan de tweede er rechtstreeks inging. Via Bjorn Meijer en Jorg Schreuders kwam de ploeg van trainer Arjen Jorritsma telkens op gelijke hoogte. Na een prima aanval die begon over links rondde Luciano Valente van dichtbij af. De beslissing viel drie minuten voor het laatste fluitsignaal. Bjorn Meijer schoot vanaf twintig meter een vrije trap binnen en ondanks een late tegentreffer kwamen de drie punten niet meer in gevaar.
FLEVO BOYS D1 3-4 FC GRONINGEN D2
0-1 Jayden Plassaer (10.), 1-1 (16.), 2-1 (22.), 3-1 (27.), 3-2 Thom van Bergen (34.), 3-3 Aaron van den Berg (42.), 3-4 Thom van Bergen (50.)
opstelling FCG D2 Swen Venema, Fofin Turay, Maxim Mariani, Jay Kuiper, Wouter Prins, Xander de Wilde, Thom van Bergen, Menno Mulder, Gilanni Bos, Revelino Slagveer, Jayden Plassaer. Wissels: Aaron van den Berg, Romano Huizinga, Jorte Geertsma, Nilay van der Ploeg, Roy Mos.
De eerste helft begon goed voor de FC door een openingstreffer van Jayden Plassaer. Daarna werd de grip op de wedstrijd verloren en liep de thuisploeg snel uit naar een 3-1 voorsprong. FC Groningen creëerde nog twee kansen maar miste scherpte in de afronding. ”Naast de ruststand konden we ook absoluut niet tevreden zijn over het spel van de eerste helft,” vertelde trainer Byron Bakker. Aan de bal speelden we veel te klein waardoor we steeds in duel kwamen. Verdedigend was er onvoldoende overleg waardoor er soms meerdere spelers van Flevo Boys vrij stonden.” Na rust kantelde de wedstrijd volledig. Na tien minuten in de tweede helft stond het alweer gelijk en dankzij een rake kopbal van Thom van Bergen uit een corner werd de zege veiliggesteld. Bakker: ”In de tweede helft maakten we veel beter gebruik van de ruimtes die we kregen en werkten we zonder de bal beter samen waardoor we Flevo Boys echt onder druk kregen.”
Teams Locatie Leeuwarden
AZ D1 11-1 SC CAMBUUR D1
1-0 (3.), 2-0 (7.), 3-0 (8.), 4-0 (12.), 5-0 (23.), 6-0 (33.), 7-0 (40.), 8-0 (44.), 8-1 Max Faber (48.), 9-1 (52.), 10-1 (55.), 11-1(56.)
opstelling SCC D1 Tom Roorda, Gregory Daraji, Jort van der Meulen, Floris Smand, Dylano van Dijk, Tobias Hoogstra, Stef Tjalma, Niels ten Veen, Bjarn Zorgdrager, Steyn Potma, Milan Smit. Wissels: David Huistra, Max Faber, Bas Verbree, Milo Postma, Daan Visser, Matthias Nartey, Martijn de Rooij, Xanthi Dijkstra, Dinand Lourens.