Doelpuntrijk oefenduel met Almere City eindigt gelijk.

Woensdag 13 november 2019 om 14:52

Een combinatieteam van FC Groningen heeft woensdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Almere City met 2-2 gelijkgespeeld. Het duel in Almere kende een ruststand van 0-1. Thijs Dallinga maakte voor de pauze de eerste treffer voor de FC. In de tweede helft was het vrijwel direct na de aftrap raak voor Remco Balk, maar Almere trok de stand door twee snelle goals achter elkaar weer gelijk, 2-2.

IMG_2146

Het team van FC Groningen bestond uit diverse spelers van de eerste selectie, aangevuld met spelers van onder-19. Nicklas Strunck was na 19 minuten spelen als eerste dichtbij een treffer, maar zijn inzet werd nog gekeerd door keeper Timo Plattel. Twee minuten later was het wel raak voor de FC toen spits Thijs Dallinga de verre hoek zocht met een schot en doeltreffend afrondde. Daarmee bepaalde de aanvaller direct ook de ruststand in Almere.

De Trots van het Noorden kwam voortvarend uit de startblokken in de tweede helft. Remco Balk zette zijn ploeg al na een dikke minuut op een ruimere voorsprong, 0-2. Almere deed nog geen tien minuten later iets terug door een treffer van Kenneth Aninkora, 1-2 en kwam niet veel later via Nick Venema op gelijke hoogte, 2-2. Dat was tevens de eindstand na een doelpuntrijke middag in Flevoland.

Opstelling FC Groningen:
Marco van Duin; Ayoub Haddad, Leonel Miguel, Tapmahoe Sopacua, Thomas Poll, Nicklas Strunck, Pim Betzema (62’ Nicolas Talo), Oussama El Azzouzi, Remco Balk, Michael Breij (62’ Guus Beaumont), Thijs Dallinga.

Bank: Jan de Boer.

Scores: 21’ Thijs Dallinga 0-1, 47’ Remco Balk 0-2, 56’ Kenneth Aninkora 1-2, 62’ Nick Venema 2-2.