Doelpuntenregen bij D1 en D3.

Woensdag 21 september 2011 om 12:59

De voetbalzaterdag liep voor FC Groningen/Cambuur A1 uit op een teleurstelling. Ook de beide C-teams liepen tegen een nederlaag aan. Winst was er wel voor B1 dat zich daarmee handhaafde aan kop. De dag begon met ruime zeges voor de beide D-teams die in totaal liefst vijftien maal wisten te scoren.

De doelpunten uit de duels van FCG B1 en FCG D3 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
WILLEM II/RKC A1 1-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
1-0 (2.)
opstelling FCG A1 Robert Smit, Paulo Francisco, Marnick Ottens, Hans Hateboer, Ron Janzen, Burak Saban (46.Kevin Mennega), Jesse Renken, Yoell van Nieff, Robby Holder (75.Ifeayi Gorissen), Tigran Gazarjan (78.Marciano van Leijenhorst), Mark Diemers (84.Bryan Inge).
De A-junioren van FC Groningen/Cambuur hebben reeds hun derde nederlaag geincasseerd. In Tilburg waren de mannen van trainer Raveneau zeker niet minder dan hun opponent maar opnieuw was het scoren een probleem. De Brabantse ploeg kwam uitstekend uit de startbokken. Na een schot van zo’n achttien meter werd al na twee minuten de leiding genomen. In het vervolg was met name de aanvaller van WII/RKC een plaag voor de Groningse defensie. Daarnaast probeerden de gasten het via pogingen van onder meer Jesse Renken, Robby Holder en Mark Diemers. Na een half uur spelen raakte een vrije trap van Yoell van Nieff de lat. Daarvoor viel uit een corner bijna de gelijkmaker maar uit een scrimmage kwamen de Brabanders ongeschonden uit. In de tweede 45 minuten meteen al een prima aanval van FCG maar Mark Diemers zag ook zijn poging op niets uitlopen. Daarna loste Renken nog een gevaarlijk schot en kon Robby Holder nog eens alleen op de keeper afgaan. Het liep echter allemaal op niets uit.
FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 3-0 ARGON B1
1-0, 2-0, 3-0 Glenn Bijl (6., 42., 44.pen.)
opstelling FCG B1 Robin Mennega, Jim de Leeuw, Thijs Gerlofs, Roland Baas, Tolgahan Cicek (41.Fekadu Toussaint), Glenn Bijl, Hussein Igiraneza (60.David Voigt), Willem Gootjes (56.Kasper Oldenburger), Richairo Zivkovic, Aleksandar Jankovic (53.Yoeri Ploeger), Firosan Ademi (41.Keziah Veendorp).
In de Eerste Divisie A behaalde de ploeg van trainer Peter Moltmaker een eenvoudige maar allerminst overtuigende 3-0 zege op Argon. De start was prima en de thuisploeg dicteerde vanaf het begin het spel. Een mooie aanval belandde bij Glenn Bijl die in de zestienmeter doeltreffend uithaalde. In het vervolg kreeg de FC meerdere kansen om de score op te voeren maar de scherpte ontbrak. Hussein Igiraneza kreeg twee mooie mogelijkheden, Jim de Leeuw schoot net over en een goede actie van Firosan Ademi leverde ook geen treffer op. Vlak na rust werd het duel in een mum van tijd beslist. Na twee minuten maakte Bijl zijn tweede goal, een beheerst schot over de doelman uit Mijdrecht. Twee minuten later werd een Groningse inzet met de arm tegengehouden door een Utrechste verdediger. Het leverde de speler rood op waarna Glenn Bijl zijn derde treffer kon laten aantekenen. Daarna stokte de productie hoewel er nog legio kansen werden gemist door o.a. Yoeri Ploeger, Jim de Leeuw en Kasper Oldenburger. Die laatste speler had daarnaast nog pech met een schot op de paal.
Foto’s van de wedstrijd FC Groningen/Cambuur B1 – Argon B1 zijn te bekijken en na te bestellen op www.jw-photografie.nl
FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 0-1 VA FC TWENTE C1
0-1 (18.pen.)
opstelling FCG C1 Kevin Wilpstra, Daan Ganzinga, Peter van Son, Mohammed Abdoel Karim, Wessel Koomans (52.Dennis van Duinen), Jur Wardenier (36.Jari Slort), Juhnino Bacuna (36.Rutger Etten), Gerald Postma, Stan Haanstra, Dave Bosgraaf, Tiuri Schieving (36.Niels Ridderstap).
In de tweede poulewedstrijd van het bekertoernooi leed de ploeg van trainer Rick Mulder een nipte nederlaag tegen de Voetbalacademie van FC Twente. In het eerste duel had de groenwitte formatie nog gewonnen van Heerenveen/Emmen C2. Op een zonnig en warm Corpus had de thuisploeg weinig in te brengen tegen een goed georganiseerd spelend Twente. Zoals bij de meeste jeugdteams van de VA was de opbouw goed verzorgd maar creeerde het maar weinig kansen. Ook FCG was voor het doel echter maar sporadisch te vinden. Nadat Twente het eerste waarschuwingsschot had gelost was het Stan Haanstra die in de achtste minuut dichtbij een treffer was. Even later een snelle counter van de ploeg uit het oosten maar ook dit schot ging rakelings naast. Na achttien minuten werd na een licht vergrijp de bal op de elfmeter gelegd. De strafschop werd feilloos benut en op dat moment was de achterstand verdiend te noemen. Vlak voor rust moest doelman Kevin Wilpstra nog redden terwijl de daaropvolgende hoekschop over werd gekopt. Na rust werd de aanval versterkt met Rutger Etten en Niels Ridderstap en die ingrepen hadden effect. Meteen was FCG gevaarlijk maar gescoord werd er niet. In de tweede 35 minuten speelde de FC stukken beter maar na de openingsfase werd het niet echt gevaarlijk meer. Aan de andere kant kon Wilpstra eenmaal nipt redden terwijl de Groningse goalie ook nog hulp kreeg van de paal.
ALMERE CITY FC C2 4-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
1-0 (12.), 2-0 (20.), 3-0 (65.), 4-0 (70.)
opstelling FCG C3 Sebastiaan Meijwaard, Ids Hannema (Arthur Ymele Feudjio), Daan Wijma, Mathijs Elderman, Lorenzo Valente (Jan Hup), Nagesh Amatsaleh, Ozan Kokcu, Dennis Molema, Marcel Mannes (Jan Hoekstra), Ruendel Martina (Brandon Hartsuiker), Eike Begemann.
In Almere leden de eerstejaars C-junioren een kansloze nederlaag. De thuisploeg was sterker, met name ook op het fysieke vlak, en daar had de ploeg van trainer Rene Wollerich lang geen antwoord op. Binnen twintig minuten had Almere City al tweemaal gescoord en toen was duidelijk dat het een lastige middag zou gaan worden. Vlak voor rust kreeg Marcel Mannes twee kansen. Oog in oog met de doelman miste hij terwijl even later een schot gekeerd werd door de goalie. In de tweede helft werd het spel aan beide kanten rommeliger en speelde het spel zich grotendeels af op het middenveld. Er werd ook harder gespeeld en aan beide kanten werden diverse spelers wegens blessures gewisseld. Zo moesten zowel bij Almere als bij FCG de doelman nog worden ingezet als veldspeler. In de slotfase liep de tegenstander uit naar 4-0 terwijl Arthur Ymele Feudjio wegens ruw spel de rode kaart ontving.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 6-3 HEERENVEEN/EMMEN D2
1-0 Jhurrey Margaritha (2.), 2-0 Jhurrey Margaritha (15.), 2-1 (22.), 3-1 Daniel Camara Bos (25.), 3-2 (27.), 4-2 Tristan Cooke (29.), 5-2 Oege Sietse van Lingen (42.), 5-3 (45.), 6-3 Tristan Cooke (59.)
opstelling FCG D1 Teun Hoekstra, Armani Mardjoeki, Dion Paapst, Oege Sietse van Lingen, Jochem de Vries, Tommie van de Looi, Daniel Camara Bos, Daniel Teune, Tristan Cooke, Martijn van Maastrigt, Jhurrey Margaritha. Wissels: Bas van Veen, Marc Vegter, Alex Breise, Luuk Zwiers.
Na de zege van twee weken geleden op de D1 van Heerenveen/Emmen, werd ook de D2 van de Fries/Drentse combinatieploeg verslagen. Een doelpuntrijke eerste helft werd afgesloten met een 4-2 score in het voordeel van de thuisploeg. Binnen een kwartier werd afstand genomen van de gasten dankzij twee treffers van Jhurrey Margaritha. H’veen/Emmen wist daarna tot tweemaal toe aan te sluiten maar het verschil bleef twee door doelpunten van Daniel Camara Bos en Tristan Cooke. Oege Sietse van Lingen besliste het duel door twaalf minuten na rust de vijfde treffer binnen te tikken. Het slotwoord was aan Tristan Cooke die met zijn tweede goal van de dag de eindstand op 6-3 bepaalde.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 9-0 FLEVO BOYS D1
1-0 Lion Kalentjev (4.), 2-0 Lion Kalentjev (5.), 3-0 Boy Spijkerman (10.), 4-0 Mark te Velde (13.), 5-0 Daniel van Kaam (16.), 6-0 Lukas Prljic (35.), 7-0 Mark te Velde (42.), 8-0 Mark te Velde (50.), 9-0 Lion Kalentjev (55.)
opstelling FCG D3 Giovanni Oldersma, Steyn Strijker, Mark Versteegen, Sander Jansen, Rick Boyer, Daniel van Kaam, Mark te Velde, Orkun Kokcu, Boy Spijkerman, Lion Kalentjev, Jearl Margaritha. Wissels: Luka Prljic, Mees Gootjes, Max van Broxvoort, Jimmy Anakotta, Peter van Aagten, Tapmahoe Sopacua.
Na drie competitiewedstrijden staat de doelpuntenteller van het jongste jeugdteam al op twintig. De ploeg van trainer Bote Talsma kende een bliksemstart en vanop links wist Lion Kalentjev in de eerste vijf minuten tweemaal doel te treffen. De thuisploeg was gretig en voor de tegenstander was het alle hens aan dek. FCG perste er de ene na de andere mooie aanval uit en dat werd beloond met nog meer doelpunten. Boy Spijkerman was verantwoordelijk voor treffer nummer drie waarna Mark te Velde en Daniel van Kaam de ruststand op 5-0 bepaalden. In het slot van de eerste helft werd het samenspel wat minder waardoor alle treffers in het openingskwartier werden gemaakt. Na rust waren er wel kansen maar was ook de doelman van Flevo Boys met een aantal puike reddingen op dreef. Toch wisten Lukas Prilic en tweemaal Mark te Velde de score op te schroeven naar acht. Vijf minuten voor tijd viel de laatste goal te noteren. Het was de derde in dit duel van Kalentjev en reeds zijn achtste van het seizoen.