Doelpunten Hoesen brengen de FC naast Cambuur.

Woensdag 09 november 2016 om 17:47

FC Groningen heeft vanmiddag, woensdag 9 november, een oefenwedstrijd in eigen stadion gespeeld tegen Cambuur. Na een 0-1 ruststand speelde de Trots van het Noorden uiteindelijk met 2-2 gelijk tegen de ploeg uit Leeuwarden. Danny Hoesen nam beide FC-goals voor zijn rekening.

De ploeg van trainer Ernest Faber trad in het Noordlease Stadion aan zonder de internationals Ruben Jenssen en Alexander Sørloth, die de komende periode voor respectievelijk Noorwegen en Jong Noorwegen uitkomen, Albert Rusnak – hij vertegenwoordigt Jong Slowakije – en Juninho Bacuna, die op het laatste moment werd opgeroepen voor Oranje onder-20.

Om uiteenlopende redenen waren ook Kasper Larsen, Samir Memisevic, Mimoun Mahi, Tom van Weert, Martijn van der Laan en Oussama Idrissi niet inzetbaar tegen Cambuur.

Vrij
FC Groningen kwam slecht uit de startblokken. Al na drie minuten kon Sander van de Streek een voorzet vanaf Groningens rechterzijde in het strafschopgebied vrij inkoppen. De 0-1 achterstand bleef tot aan rust op het scorebord staan.

In de tweede helft verdubbelden de gasten de voorsprong. Na iets meer dan een uur spelen rondde Jergé Hoefdraad een aanval van Cambuur fraai af. FC Groningen leek daarmee een nieuwe nederlaag in een oefenduel tegemoet te gaan, net als een maand eerder in eigen huis tegen NAC Breda (0-1).

Daar dacht Danny Hoesen anders over. In het laatste kwartier scoorde de spits twee keer. Eerst op aangeven van Bryan Linssen en twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd krulde Hoesen de bal uit een rechtstreekse vrije trap prachtig in de bovenhoek, waarmee de eindstand in het Noordlease Stadion op 2-2 kwam te staan.

Hervatting
Komend weekeinde staat er geen Eredivisie-voetbal op het programma vanwege interlands. Zaterdag 19 november hervat FC Groningen de competitie met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Dit duel in het Noordlease Stadion begint om 20.45 uur.

KARAKTERISTIEKEN

FC Groningen – Cambuur 2-2 (0-1)
Scoreverloop: 3. Van de Streek 0-1, 64. Hoefdraad 0-2, 75. Hoesen 1-2, 88. Hoesen 2-2

Opstelling FC Groningen: Van der Lei; Hateboer (60. Payne), Reijnen (60. Postma), Van Nieff, Davidson; Tibbling, Hiariej, Maduro (75. Baas), Linssen; Drost en Hoesen