string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Doek van Sparv loopt voor op het werk van Lindgren.

Woensdag 05 juni 2013 om 12:38

Via www.onlineveilingmeester.nl kunnen twee unieke en exclusieve schilderijen van Rasmus Lindgren en Tim Sparv worden gekocht. Beide FC-middenvelders maakten eigenhandig en zelfstandig een replica van een bekend Zweeds doek. Via de onderstaande link kan iedere liefhebber/verzamelaar tot en met donderdag 13 juni bieden op de exclusieve kunstwerken. De opbrengst is bestemd voor de Stichting FC Groningen in de Maatschappij.

De online veiling loopt nu een week en de tussenstand is dat het hoogste bod op het doek van Sparv tot nu toe 161 euro bedraagt. Deze bieding is uitgebracht door ‘TEBUKI.NL’, die tot dusver al vijf keer over het hoogste bod tot dan toe is heengegaan. Hierbij werd de laatste twee keer ‘ritselaar46’ afgetroefd. Beide partijen zijn blijkbaar zeer geïnteresseerd het exclusieve en unieke kunstwerk van de Fins international binnen te halen.
Het werk van Lindgren blijft op dit moment nog wat achter met een hoogste bod van 31 euro, dat op naam staat van ‘Hennuk en Holle’. Niettemin weet ‘Patrick050’ het eigenhandig geverfde doek van Lindgren zeker te waarderen, want hij bracht al drie keer een bod uit op het éénmalige werk van de Zweedse middenvelder van FC Groningen.
Zeer vereerd
Sparv en Lindgren laten weten zeer vereerd te zijn met alle biedingen tot nu toe, maar het tweetal hoopt tevens dat hun kunstwerken nog wat meer geld opbrengen voor een aantal goede doelen, ondergebracht in de Stichting FC Groningen in de Maatschappij.
In januari van dit jaar brachten Sparv en Lindgren een bezoek aan de tentoonstelling Nordic Art in het Groninger Museum. De twee Scandinavische middenvelders van FC Groningen waren er na het bezoek van overtuigd dat zij ook wel in staat waren een schilderij te maken. Op vrijdag 3 mei werd het FC-duo in het Groninger Museum uitgedaagd te laten zien wat zij op het doek kunnen toveren.
‘Sundbyholmslott’
Het Groninger Museum zorgde voor twee schildersezels met doek, paletten, diverse penselen en natuurlijk de verf. Met hulp van schilderdocente Christien van de Cingel wisten Sparv en Lindgren, in de speciaal voor deze gelegenheid gereserveerde zaal Coop Himmelb(l)au, binnen twee uur hun versie van ‘Sundbyholmslott’ van de Zweedse prins Eugen op het doek te krijgen.
Reportage en bieden
Bekijk de reportage die FC Groningen TV maakte in het Groninger Museum op:http://www.fcgroningen.nl/home/fcg-tv/ Bieden kan via:https://www.onlineveilingmeester.nl/nl/#!/veilingen/665/kavels

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’