string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Doe Een Wens maatschappelijk partner FC Groningen.

Zaterdag 18 september 2010 om 21:32

FC Groningen en Doe Een Wens Stichting Nederland zijn een partnerschap met elkaar aangegaan. De stichting wordt de komende vier jaar maatschappelijk partner van FC Groningen. Doe Een Wens vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. FC Groningen garandeert de stichting een jaarlijkse bijdrage van 62.500 euro.

De officiële perspresentatie van het partnerschap vond plaats voor de competitiewedstrijd van FC Groningen tegen Excelsior. Vlak voor de aftrap werd op het veld van Euroborg tevens de eerste cheque uitgereikt aan vertegenwoordigers van Doe Een Wens. Tijdens de wedstrijd droegen de spelers van FC Groningen speciale shirts met het logo van de stichting. FC Groningen had hiervoor de medewerking en toestemming gekregen van hoofdsponsor Noordlease, dat bereid was deze avond haar naam op het shirt plaats te laten maken voor Doe Een Wens. “Dat was natuurlijk een fantastisch gebaar”, kan algemeen directeur Hans Nijland niet genoeg benadrukken hoe groot deze geste van Noordlease was.
FC Groningen gaat voor Doe Een Wens meewerken aan gala’s, benefietwedstrijden en andere activiteiten waarbij de opbrengst voor de stichting is bestemd. Nijland zegt over de samenwerking: “Het betaalde voetbal in het algemeen en FC Groningen in het bijzonder kan niet om haar maatschappelijke verantwoordelijkheden heen. Dat willen we ook niet en dat doen we ook niet. Via onze maatschappelijke inbreng, willen we tonen dat we een ware volksclub zijn. Voor Doe Een Wens Stichting Nederland kun je niet anders dan grote sympathie hebben, zeker omdat we allemaal in onze omgeving wel een kind kennen, dat grote tegenslagen in het leven heeft en dat is natuurlijk verschrikkelijk. Voor het kind, maar ook voor ouders en familieleden. Als wij bij het verzachten van dat persoonlijke leed een belangrijke rol kunnen spelen, komt onze wens al uit.”
Harmienke Kloeze, directeur van de Doe Een Wens Stichting Nederland, laat weten ontzettend blij te zijn met de gesloten samenwerking. “De verbintenis tussen FC Groningen en Doe Een Wens klopt helemaal. Sinds een paar weken hebben we contact met de club. En hoe vaker we elkaar gezien en gesproken hebben, hoe meer we de overtuiging hebben gekregen dat de verbintenis tussen FC Groningen en Doe Een Wens klopt.”
“We passen goed bij elkaar. Dat heeft te maken met de mentaliteit van FC Groningen. Het is moeilijk onder woorden te brengen, het is iets dat je ervaart als je met de mensen van FC Groningen praat. Het heeft te maken met trots zijn zonder op te scheppen, direct doen wat je zegt, eerlijk en open zijn. Daar houden we van bij Doe Een Wens. Je voelt het zodra je binnenkomt in het stadion; een hele plezierige omgeving met een goede sfeer.’’
Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een magisch effect, maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte helemaal. Het geeft deze kinderen, die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, de kracht om kind te zijn. Het verwezenlijken van een droom kan voor hun toekomst een wereld van verschil betekenen.
Doe Een Wens werkt eraan om álle kinderen en jongeren met een levensbedreigende ziekte een wensvervulling te geven. Om deze wensen te vervullen steunt de stichting op donateurs, sponsors, vrijwilligers en fondsenwervende acties. Meer hulp betekent dat meer wensen in vervulling gaan.
Het vervullen van een allerliefste wens is maatwerk en vraagt veel inzet en creativiteit. Er zit een sterke organisatie achter, die drijft op vrijwilligers en die zorgvuldig alle stappen in het proces begeleidt en volgt. Het gaat immers om kinderen en jongeren in een kwetsbare situatie. De vervulling van een allerliefste wens kun je maar één keer beleven. Daarom moet alles op rolletjes lopen.
Sinds de oprichting in 1989 beleefden al meer dan 3.300 levensbedreigend zieke kinderen hun fantastische wens. Doe Een Wens kan dit allemaal realiseren dankzij de inzet van ruim 380 vrijwilligers. Giften en fondsenwervende acties van bedrijven, clubs, scholen en (sport)verenigingen zijn samen met de structurele steun van donateurs en sponsors noodzakelijk. Doe Een Wens Stichting Nederland ontvangt geen overheidsbijdrage. Kijk voor meer informatie op www.doeeenwens.nl

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’