string(9) "claudebot"

Docusoap bij RTV Noord rond RWE Eemsmond – FC Groningen.

Woensdag 20 oktober 2010 om 11:16

Op vrijdag 22 oktober zendt RTV Noord de Docusoap ‘De Wedstrijd’ uit. De filmreportage is gemaakt rond de wedstrijd RWE Eemsmond – FC Groningen, gespeeld tijdens de voorbereiding op dit seizoen.

Filmmaker Perrie Hoekstra en zijn crew startte al in november 2009 met de voorbereidingen en heeft in de maanden tussen november 2009 en de wedstrijd op 3 juli 2010 veel gefilmd. Hiervan heeft Hoekstra nu een mooie docusoap weten te maken, die vrijdagavond vanaf 18.18 uur is te zien. De uitzending, die iets minder dan een half uur duurt, wordt dezelfde avond vervolgens  ieder uur herhaald.
Belangrijkste dag
Voor een aantal voetballers uit de gemeente Eemsmond was 3 juli de belangrijkste dag van het jaar. Op die dag speelden ze een wedstrijd tegen FC Groningen. Het lijkt een traditie te worden dat FC Groningen aan het begin van haar oefencampagne de gemeente Eemsmond aan doet. De zeven amateurverenigingen uit de gemeente organiseren die wedstrijd bij toerbeurt. En de tegenstander van de FC bestaat uit spelers van deze zeven verenigingen. Dit jaar is de organisatie in handen van De Heracliden uit Uithuizermeeden. In de film ‘De Wedstrijd’ worden de voorbereidingen op de grote dag van zowel de selectie als de organisatie gevolgd.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus