string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Documentaire over Koeman, Fransen en Van Leeuwen.

Dinsdag 25 november 2014 om 12:05

Dinsdagavond zendt Fox Sports Eredivisie de tweede FC Groningen Doc van dit seizoen uit. 'Koeman, Fransen, Van Leeuwen: De helden van Groningen' gaat over de drie clubiconen van GVAV en FC Groningen: Martin Koeman, Piet Fransen en Tonny van Leeuwen.

Emiel Venema en Jos Schoenmaker van FC Groningen TV kijken in 55 minuten terug op de periode dat de drie ‘helden van Groningen’ werkzaam waren voor eerst GVAV en later FC Groningen. Alleen Tonny van Leeuwen speelde nooit voor FC Groningen. Vlak voor de oprichting van de FC overleed hij op dramatische wijze.
Diverse personen komen aan het woord in de documentaire. Uiteraard Piet Fransen, maar ook Erwin en Ronald Koeman, Harold en Irma van Leeuwen, Richard Vennema, Hans Nijland en Jos Leuvenkamp die al zestig jaar supporter is van GVAV en FC Groningen. Ook wordt een bezoek gebracht aan Koos Zwildens.
Zwildens is beheerder van de jeugdkantine van Excelsior en raakte bevriend met Tonny van Leeuwen in de periode dat Van Leeuwen nog bij Sparta in Rotterdam keepte. Daarnaast is er aandacht voor het Martin Koeman-toernooi in Norg, dit jaar voor het eerst zonder de eind vorig jaar overleden Martin Koeman.
De FC Groningen Doc ‘Koeman, Fransen, Van Leeuwen: De helden van Groningen’ wordt dinsdag om 19.30 uur uitgezonden op FOX Sports Eredivisie kanaal 1. De uitzending wordt dinsdag om 23.00 uur herhaald op kanaal 1 en woensdag om 16.20 uur en om 21.00 uur kanaal 3. Donderdag is de Doc om 13.40 uur te zien op kanaal 3. De overige uitzendtijden deze week zijn: vrijdag om 13.40 uur op kanaal 3, zaterdag om 9.30 uur, 13.15 uur en 17.00 uur op kanaal 3 en zondag om 19.30 uur op kanaal 1 en om 10.20 uur op kanaal 3.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’