Documentaire over broers Bacuna: 'Het zit in de genen'

7 april 2020 / vandaag

Vandaag, dinsdag 7 april 2020, is het exact zeven jaar geleden dat FC Groningen met 3-1 won van sc Heerenveen. Eén van de goalgetters van FC Groningen in de Derby van het Noorden was die middag Leandro Bacuna.

Bacuna speelde in totaal 126 wedstrijden voor de Trots van het Noorden waarin hij zeventien keer wist te scoren. Als talent uit de eigen opleiding groeide hij tot basisspeler en de zomer van 2013 maakte de middenvelder een transfer naar het Engelse Aston Villa, actief in de Premier League.

Ruim anderhalf jaar later debuteerde zijn jongere broer Juninho, net als Leandro afkomstig uit de opleiding van FC Groningen, in het eerste van FC Groningen. Ook hij groeide uit tot basiskracht, kwam 94 keer uit voor de FC en scoorde daarin in totaal vier keer. Juninho maakte in 2018 de overstap naar toenmalig Premier League-club Huddersfield Town.

In 2016 maakte FC Groningen TV een documentaire over de Bacuna's, 'Het zit in de genen: de broers Bacuna.' In de documentaire komt ook Johnsen, de oudste voetballende broer, aan het woord. De documentaire is terug te zien op het YouTube-kanaal van FC Groningen TV:

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws