Doc FC Groningen TV: ‘Van Beerta naar Bergamo’ in première op YouTube

17 mei 2020 / vandaag

Hans Hateboer volgde dit weekend het voorbeeld van Erik Nevland door meerdere seizoenkaarten aan te schaffen voor het komende seizoen en zodoende FC Groningen en de actie ‘Laat ons weer eens juichen’ te steunen. Hij stelt de seizoenkaarten ter beschikking aan het goede doel: Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen. FC Groningen TV maakte begin dit kalenderjaar de documentaire ‘Van Beerta naar Bergamo’ over Hateboer. De documentaire werd al uitgezonden op FOX Sports en gaat zondag 17 mei om 10.00 uur nogmaals in première, deze keer op het YouTube-kanaal van FC Groningen TV. 

Hans Hateboer doorliep de Opleiding van FC Groningen, speelde 111 keer in het eerste elftal van de FC en verruilde begin 2017 plotseling het shirt van de Trots van het Noorden voor dat van het Italiaanse Atalanta Bergamo. De rechtsback maakte sindsdien mooie successen mee met Atalanta zoals plaatsing voor de Champions League en het behalen van de Italiaanse bekerfinale. Daarnaast werd hij door bondscoach Ronald Koeman meerdere keren opgeroepen voor het Nederlands Elftal. 
 
Het had echter niet veel gescheeld of de in het Groningse Beerta geboren Hateboer was nooit in de Italiaanse Serie A terecht gekomen. Want in de Opleiding van FC Groningen was hij regelmatig een bespreekgeval en waren er twijfels of de club wel met hem door moest gaan. In ‘Van Beerta naar Bergamo’ gaat Hateboer terug naar het schoolplein in Beerta, het Hans Hateboerveld, waar hij als kind elke dag voetbalde. Ook bezoekt de Oranje-international zijn oude amateurclub THOS.
 
Daarnaast zien we hem in Bergamo en vertelt de verdediger over het leven en voetballen in Italië. Naast Hateboer zelf komen vele andere betrokkenen aan het woord zoals zijn ouders, zijn broers Koen en Thijs en oud-trainers. De documentaire over Hans Hateboer gaat zondag 17 mei om 10.00 uur in première en is daarna in het geheel terug te kijken via het YouTube-kanaal van FC Groningen TV. 

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws