Doan maakt interlanddebuut als basisspeler

11 september 2018 / vandaag

Deze maand heeft FC Groningen een recordaantal van maar liefst 15 internationals afgevaardigd aan diverse nationale elftallen. De spelers werden geselecteerd in diverse leeftijdscategorieën door de voetbalbonden van Nederland, Japan, Australië, Mexico, Denemarken, Roemenië, Slowakije, Finland en de Verenigde Staten.

Sergio Padt was onderdeel van de selectie van het Nederland Elftal dat speelde tegen Peru (2-1 winst) en Frankrijk (2-1 verlies). Ajdin Hrustic maakte een trainingsstage mee met Australië. Ritsu Doan liep zijn interlanddebuut voor Japan afgelopen vrijdag nog mis door de aardbeving die plaatsvond in zijn vaderland. De interland tussen Japan en Costa Rica ging vandaag, dinsdag 11 september, wel door in zijn geboorteplaats Osaka. Doan maakte als basisspeler zijn opwachting en speelde 85 minuten, voordat hij onder luid applaus gewisseld werd. De wedstrijd eindigde in een 3-0 overwinning.

Oranje-internationals
Diverse spelers kwamen in actie voor Oranje-jeugdteams. Zo speelde de onder-20 met Deyovaisio Zeefuik en Jan Hoekstra in de gelederen in en tegen Portugal: 0-0. Zeefuik speelde tachtig minuten. Maandagavond stond in Katwijk de tweede oefeninterland op de rol, tegen Engeland. Deze wedstrijd werd met 3-1 gewonnen.

De onder-19 met Ludovit Reis in de gelederen verloor met 4-1 van Engeland. Reis speelde tijdens zijn debuutwedstrijd een halfuur. Zaterdag werd in Uden met 5-1 gewonnen van Tsjechië en speelde Reis de volle negentig minuten.

De onder-17 neemt deel aan een vierlandentoernooi in Duitsland. In de openingswedstrijd tegen het gastland (2-2) kwam Joël van Kaam niet in actie. Tegen Italië (2-1 verlies) speelde Van Kaam het eerste uur. Vandaag, dinsdag 11 september, volgde de derde en laatste wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Israël. Van Kaam speelde niet, Nederland won met 4-2.

Jeugdinterlands
Stuart Ritchie was alweer teruggekeerd van een toernooi met USA onder-18 waar de verdediger in drie van de vier wedstrijden als basisspeler in actie kwam. Uriel Antuna kwam met Mexico onder-21 in actie tegen Duitsland (3-0 verlies). Jannik Pohl kwam door een blessure niet in actie bij Jong Denemarken – Jong Finland (2-0) en speelt ook niet in de wedstrijd uit bij Jong Litouwen.

Antonio Sefer en Antonio Manolache speelden met Roemenië onder-19 een dubbele interland tegen Cyprus, die achtereenvolgens met 2-1 en 1-0 werden gewonnen. Anders Faester speelde met Denemarken onder-18 een dubbele interland met Israël: 2-0 en 3-3. Tomas Suslov kwam met Slowakije onder-17 tweemaal in actie tegen Zweden: 1-0 winst (en het enige doelpunt gemaakt) en nogmaals 1-0 winst. Oskari Sallinen tenslotte, speelt op dinsdag 18 september met Finland onder-18 tegen Wit-Rusland.

slowakije-onder17
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws