Doan naar Japan; nog negen internationals

9 november 2018

Ritsu Doan reist zondag na afloop van de noordelijke derby af naar Japan om zich te melden bij de nationale A-selectie van zijn vaderland Japan. Jannik Pohl speelt mogelijk twee duels voor Denemarken onder-21 en Uriel Antuna reist af naar China voor duels met Mexico onder-21. Daarnaast is er een zevental Oranje-internationals onder wie Jong Oranje-debutanten Jan Hoekstra en Deyovaisio Zeefuik.

Ritsu Doan heeft twee interlands in eigen land voor de boeg. Op vrijdag 16 november speelt Japan in Ota tegen Venezuela. Vier dagen later is Toyota het toneel van een interland tegen Kirgizië. Voor Uriel Antuna gaat de reis eveneens naar Azië, waar Mexico onder-21 deelneemt aan een internationaal voetbaltoernooi in China. Jannik Pohl spelt op woensdag 14 november met Jong Denemarken in Spanje en zes dagen later, op dinsdag 20 november thuis in Esbjerg tegen Jong Engeland.

Onder-20
Jong Oranje van bondscoach Erwin van de Looi met Deyovaisio Zeefuik en Jan Hoekstra in de gelederen speelt op vrijdag 16 november in het Duitse Offenbach een oefenduel met Duitsland. Hoekstra sluit vervolgens aan bij de selectie van Oranje onder-20. Daarin zijn ook Tom van de Looi en Lars Kramer opgenomen. Onder-20 speelt donderdag 15 november in Baden een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Zwitserland. Op dinsdag 20 november wordt er in Katwijk aan Zee geoefend tegen Italië.

Toernooien
Oranje onder-19 speelt een internationaal toernooi in Armenië, gastland van het komende EK in die leeftijdsgroep. Op woensdag 13 november opent Oranje het toernooi tegen het gastland. Drie dagen later, op zaterdag 17 november is Duitsland de volgende opponent. Op dinsdag 20 november is Portugal de laatste tegenstander. Ludovit Reis, Daniël van Kaam en Thijs Dallinga behoren tot de definitieve selectie voor dit toernooi in Armenië.

Oranje onder-18 speelt een toernooi in Spanje. De ploeg speelt donderdag 15 november een wedstrijd tegen Engeland, twee dagen later tegen België en tot slot op maandag 19 november tegen Ierland. Bondscoach Mischa Visser heeft Leonel Miguel op de standby-lijst geplaatst voor dit drieluik aan oefeninterlands.

Laatste nieuws