Doan naar gelijkspel; Van de Looi in de basis

16 november 2018

Ritsu Doan heeft vrijdag met 1-1 gelijkgespeeld in een oefenduel met Japan tegen Venezuela. Tom van de Looi kwam negentig minuten in actie bij Oranje onder-20 e. Antonio Sefer en Antonio Manolache nemen deel aan een EK-kwalificatietoernooi met Roemenië onder-19. Ludovit Reis, Thijs Dallinga en Daniël van Kaam zijn actief op een toernooi met Oranje onder-19 in Armenië.

Ritsu Doan heeft vrijdag met 1-1 gelijkgespeeld in een oefenduel met Japan tegen Venezuela. Doan stond in de basis en speelde ruim vijf kwartier. Op dinsdag 20 november volgt een volgende wedstrijd voor Japan tegen Kirgizistan. Doan heeft inmiddels vier ‘caps’ achter zijn naam.

Onder-21
Jannik Pohl behoort tot de selectie van Denemarken onder-21 dat afgelopen dinsdag met 4-1 verloor van Spanje en komende dinsdag speelt tegen de leeftijdsgenoten van Engeland. Uriel Antuna neemt met Mexico onder-21 deel aan een toernooi in China en won daar donderdag de eerste groepswedstrijd tegen IJsland met 2-0.

Jong Oranje met Deyovaisio Zeefuik en Jan Hoekstra in de gelederen spelen vanavond, vrijdag 16 november, een oefenduel tegen Duitsland. Tom van de Looi kwam donderdag negentig minuten in actie bij Oranje onder-20 en won met 3-1 in en tegen Zwitserland in een oefeninterland. Lars Kramer kwam in dat duel niet in actie. Dinsdag speelt Oranje onder-20 tegen Italië en sluit ook Jan Hoekstra aan bij de selectie.

Onder-19
Oranje onder-19 begon een vierlandentoernooi woensdag 14 november in Armenië met een 4-0 zege op gastland Armenië. Thijs Dallinga speelde de tweede helft. Daniël van Kaam maakte een kwartier voor tijd zijn opwachting. Ludovit Reis speelde niet en komt mogelijk zaterdag en/of dinsdag in actie tegen respectievelijk Duitsland en Portugal. Het EK onder-19 is in 2019 ook in Armenië.

Roemenië onder-19 is net als Nederland nog in de race voor deelname aan dat EK en speelde woensdag gelijk tegen gastland Bulgarije (1-1). Beide Antonio’s Sefer en Manolache waren basisspelers. Op zaterdag wordt er gespeeld tegen Griekenland en op dinsdag 20 november is Gibraltar de derde tegenstander. De nummers 1 en 2 gaan door naar de Elite Ronde, waarvoor Nederland zich reeds plaatste.

Laatste nieuws