Doan, Buijs, Mendes Moreira in FC Groningen TV

5 oktober 2018

FC Groningen TV laat vanavond Ritsu Doan aan het woord over zijn uitverkiezing voor het nationale team van Japan. Daarnaast is er een vooruitblik op de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.

Donderdag werd bekend dat Ritsu Doan opnieuw is geselecteerd voor de nationale ploeg van Japan. Doan gaat na komend weekend met Japan oefeninterlands spelen tegen Panama en Uruguay. FCG TV heeft een gesprek met Doan waarin hij terugkijkt op zijn debuut voor Japan in september tegen Costa Rica. Daarnaast vertelt hij hoe het is om uit te komen voor zijn geboorteland en kijkt hij vooruit naar de twee komende oefeninterlands.

Voordat Doan afreist naar Japan, speelt hij zaterdagavond met FC Groningen eerst nog de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Bij die club was FC Groningen-trainer Danny Buijs tussen 2009 en 2011 als speler actief. Buijs vertelt in FCG TV hoe het was om voor ADO te spelen en hoe het is om zaterdag als trainer van FC Groningen terug te keren in de hofstad.

Daarnaast kijkt Ahmad Mendes Moreira terug op zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal en is er aandacht voor de Week tegen Eenzaamheid die voorafgaande aan FC Groningen - FC Utrecht een bijzondere opkomst van de spelers opleverde.

FC Groningen TV wordt vanavond om 18.15 uur uitgezonden op FOX Sports kanaal 1. De uitzending wordt vanavond om 18.45 uur, 23.15 uur en 01.00 uur herhaald op kanaal 3. Zaterdag is FCG TV te zien om 09.00 uur en 14.30 uur op kanaal 3. Kijk voor de exacte tijden op https://live.foxsports.nl/live/tv-gids/list

Laatste nieuws