string(9) "claudebot"

Djurovski: ‘De mensen hielden van me en ik hield van de mensen’.

Zondag 09 maart 2014 om 17:39

Milko Djurovski bezocht zondag voor het eerst in zijn leven stadion Euroborg. Voorafgaand aan het duel met Feyenoord werd de Macedonische aanvaller van FC Groningen, uit het begin van de jaren negentig, in het zonnetje gezet. Aan populariteit heeft de voormalige steraanvaller niet verloren.

Het was de tweede keer in twintig jaar dat Djurovski terug was in de plaats waar hij van 1990 tot 1994 op handen werd gedragen. “Ik heb twaalf jaar geleden nog een wedstrijdje gespeeld met oud-FC Groningen tijdens een Open Dag. Dat was nog in het Oosterpark. Bestaat het stadion niet meer? Wat jammer, het had altijd een fantastische sfeer en was erg familiair, al heeft FC Groningen nu natuurlijk ook een schitterend stadion. Mooi en groot, heel anders dan het Oosterpark.”
Ster
Djurovski speelde vier seizoenen voor FC Groningen en was door zijn weergaloze acties en flamboyante gedrag buiten het veld en idool van vele supporters. “Mensen zeiden dat ik een ster was,” zegt Djurovski nu. “Ik zal dat niet snel van mezelf zeggen, maar de mensen hielden van me en ik hield van de mensen hier. Ik heb een fantastische tijd gehad in Groningen.”
De aanvaller herinnert zich het fantastische seizoen 1990/1991 waarin FC Groningen uiteindelijk als derde eindigde in de Eredivisie. Djurovski scoorde veertien treffers dat jaar. “We werden derde achter PSV en Ajax. Zij hadden grote spelers als Romario en Bergkamp. Het was een fantastisch jaar. Toen staken de grote drie er echt nog bovenuit en was het een heel knappe prestatie om derde te worden. Tegenwoordig zie je dat het niveau van de Eredivisie steeds dichter naar elkaar toe groeit. Ik zoek geregeld de uitslagen van FC Groningen op.”
Sfeer
Vlak voor de aftrap van de wedstrijd tegen Feyenoord is Djurovski enigszins nerveus. “Het zijn natuurlijk allemaal jonge fans tegenwoordig, zullen ze me nog wel kennen?” Eenmaal op het veld zijn de spanningen voor niets geweest. De ster van toen is nog lang niet vergeten en wordt geeerd met prachtige banners en een hoop gejuich. “Vrienden het is goed om hier te zijn,” schalt er door de microfoon. “Bedankt voor alles.” Met een halve ereronde neemt de Macedoniër nog één keer de Groningse sfeer in zich op. 
Een uitgebreid interview met Milko Djurovski is komende dinsdag te zien bij FC Groningen TV op FOX Sports Eredivisie.

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus