string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Diverse FC-internationals deze periode op pad.

Woensdag 13 november 2013 om 16:24

FC Groningen mist in de interlandperiode van deze week vier selectiespelers. Keeper Stefan van der Lei is op pad met Jong Oranje, Richairo Zivkovic vertegenwoordigt Oranje Onder-19, Andraz Kirm komt met Slovenië in actie en Krisztian Adorjan heeft zich gemeld bij Jong Hongarije.

Vanuit de jeugdopleiding neemt verdediger Roland Baas met het Nederlands elftal onder 18 jaar deel aan een vierlandentoernooi in Turkije. International Filip Kostic heeft zich vanwege een enkelblessure moeten afmelden voor twee EK-kwalificatiewedstrijden van Jong Servië. In de loop van volgende week voegt het ontbrekende kwartet zich weer bij de selectie van FC Groningen, die zich dan voorbereidt op de competitiehervatting tegen PEC Zwolle, op zondag 24 november om 14.30 uur in Euroborg.
Zivkovic
Richairo Zivkovic was de eerste international die in actie kwam voor zijn land. Woensdagmiddag scoorde de spits van FC Groningen namens het Nederlands elftal onder 19 jaar direct tijdens de eerste wedstrijd van het EK-kwalificatietoernooi in Georgië. In Tbilisi werd Moldavië met 3-0 verslagen. Zivkovic tekende voor de belangrijke openingstreffer en werd in de slotfase door bondscoach Wim van Zwam naar de kant gehaald.
Lees meer over Zivkovic en Oranje onder-19 elders op deze website.
Van der Lei
Voor doelman Stefan van der Lei en Jong Oranje staat donderdagavond in Slowakije de vierde wedstrijd van de kwalificatie voor het EK 2015 in Tsjechië op het programma. Nederland, na drie zeges op rij nog zonder puntverlies, treft de nummer twee uit de poule om 20.15 uur in Senec.
Vier dagen later – op maandag 18 november – volgt voor Jong Oranje in Toulouse een topontmoeting met de generatiegenoten van Frankrijk, die eveneens nog geen punt hebben gemorst in hun EK-kwalificatiepoule. De oefeninterland tegen Les Blues vindt plaats in het Stade Ernest Wallon en begint om 19.30 uur.
Adorjan
Krisztian Adorjan speelt met Jong Hongarije twee EK-kwalificatiewedstrijden. Donderdagavond treden de Hongaren in eigen huis aan tegen Albanië. Daarna reist Adorjan met zijn team naar Oostenrijk, dat op maandag 18 november de tweede tegenstander is in deze interlandperiode.
Kirm
Andraz Kirm is de enige A-international van FC Groningen, die in deze periode een interland speelt. Slovenië oefent dinsdag 19 november om 18.00 uur tegen Canada in Celje, de op twee na grootste stad van het land.
Jeugdinternational
Jeugdinternational Roland Baas verblijft met het Nederlands elftal onder 18 jaar in Antalya. In de Turkse badplaats wordt van 14 tot en met 18 november een vierlandentoernooi afgewerkt. Donderdag komt verdediger Baas met Oranje onder-18 voor het eerst in actie in de wedstrijd tegen Duitsland. Zaterdag is gastland Turkije de tweede tegenstander voor de ploeg van KNVB-coach Remy Reijnierse. Maandag sluit Nederland onder-18 het toernooi af met een duel met Tsjechië.

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard