‘Diverse activiteiten rondom interlandperiode’

4 september 2018

In de 687ste nieuwsbrief blikt algemeen directeur Hans Nijland namens directie en management van FC Groningen onder meer terug op de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, kijkt hij vooruit naar de komende interlandperiode en benoemt hij een oefenwedstrijd van de reserves van FC Groningen tegen de wissels van De Graafschap, morgenmiddag (woensdag 5 september) in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

“Ons thuisduel met PEC Zwolle is op een teleurstelling uitgelopen. Met name voor rust waren we beduidend de bovenliggende partij, met uitstekende kansen. De 0-1 nederlaag was dan ook onterecht. Daarover waren vriend en vijand het wel eens. Neemt niet weg dat de feiten vervelend zijn. We hebben na vier competitiewedstrijden pas drie punten en dat is te weinig.”
 
Internationals
“De komende interlandperiode geeft mogelijkheden om te werken aan verbetering. Daarbij heeft het succes van talentvolle spelers binnen onze selectie ook een keerzijde, want trainer Danny Buijs moet de komende week maar liefst acht spelers uit zijn groep missen. De keepers Sergio Padt en Jan Hoekstra, Deyovaisio Zeefuik, Ludovit Reis, Ritsu Doan, Ajdin Hrustic, Uriel Antuna en Jannik Pohl zijn allemaal onderweg voor verplichtingen met hun nationale team. Zij keren allen pas in de loop van volgende week terug in Groningen.”
 
“Tot die tijd wordt er met de overgebleven groep gewerkt. Naast de reguliere trainingen staan er ook activiteiten op het programma, die passen in deze periode. Zo komen de reservespelers van FC Groningen morgenmiddag (woensdag – red.) in actie tegen de wissels van De Graafschap, vergelijkbaar met laatst toen onze reserves in Norg aantraden tegen de wissels van FC Utrecht.”
 
Hitachi Capital Mobility Stadion
“Het oefenduel met De Graafschap wordt gespeeld in het Hitachi Capital Mobility Stadion en begint morgenmiddag om 14.00 uur. Belangstellenden kunnen gratis naar binnen via de hoofdingang en plaatsnemen op het TKP-ereterras.”
 
“In de namiddag wordt er invulling gegeven aan een geveild kavel tijdens onze Benefietavond. De Dekens Groep bood toen het meest op een aanbod om te voetballen tegen FC Groningen op ons hoofdveld in het stadion. De overgebleven selectiespelers van het eerste elftal worden daarbij aangevuld met onze oud-spelers en huidige trainers Danny Buijs, Bas Roorda, Sander van Gessel, Paul Matthijs en Gibril Sankoh.”
 
“Donderdag staat de jaarlijkse PV-dag voor al het personeel op het programma. Ook spelers en staf van de eerste selectie zullen hierbij aansluiten. Vanwege deze personeelsdag zijn de kantoren van FC Groningen en de FanCorner komende donderdagmiddag gesloten.”
 
Helden van weleer
“Afgelopen zondag was er ook goed nieuws te noteren. Op de dag dat alle uitingen van onze nieuwe stadionnaam overal zichtbaar waren, kondigde sponsorrelatie Hitachi Capital Mobility aan een bijdrage te leveren aan een bijzonder initiatief. Zondag 2 december bij de thuiswedstrijd tegen NAC Breda zal een feest der herkenning worden met een weerzien van vele ‘Helden van weleer’.”
 
“Bij het afscheid van het toenmalige Stadion Oosterpark op zondag 18 december 2005 werd voor het laatst een dergelijk evenement gehouden. Dertien jaar later trachten wij zoveel mogelijk oud-spelers en -trainers naar Groningen te krijgen om de ‘Helden van weleer’ in het zonnetje te zetten rondom ons thuisduel met NAC Breda, op zondag 2 december.”
 
Ereronde
“Voor de oud-spelers en -trainers en daarnaast voor alle fans moet die middag een ‘feest der herkenning’ worden. Insteek is een dergelijke ‘reünie’ elk seizoen te laten terugkeren. Deze keer zullen de ‘Helden van weleer’ een ereronde maken langs de tribunes.”
 
“Spelers of trainers met een FC-verleden, die belangstelling hebben de thuiswedstrijd tegen NAC Breda op zondag 2 december (aftrap 16.45 uur – red.) bij te wonen, kunnen een mailtje sturen naar en zullen vervolgens op de hoogte worden gehouden van het verdere programma voor die dag.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws