string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Direct doorschakelen richting nieuwe seizoen’.

Dinsdag 23 mei 2017 om 14:19

In de 631ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op het afgelopen seizoen en de openingshandeling van Arjen Robben op Sportpark Corpus den Hoorn en kijkt hij al met een schuin oog richting komend seizoen.

“Het Eredivisie-seizoen zit erop. Afgelopen zaterdag zijn we er niet in geslaagd te stunten in Alkmaar. Twee duidelijke nederlagen wezen uit dat AZ terecht de finalist is in de play-offs om Europees voetbal. Hoewel we in de halve finale twee keer dik verloren, proefden wij onder het publiek toch een positieve sfeer rondom onze laatste wedstrijden van dit seizoen. Zowel in het Noordlease Stadion als in Enschede en Alkmaar schaarden de supporters zich op een hartstochtelijke wijze massaal achter de ploeg. Spelers en staf hebben dit gevoeld en laten blijken deze positieve wisselwerking met de supporters zeer te waarderen.”
 
Ingeslagen weg
“Op deze ingeslagen weg willen we door richting het nieuwe seizoen. Hoewel we onze sportieve doelstelling hebben gehaald en zeker in de laatste weken ons voetbal aansprekend was voor ons publiek, willen we meer en beter. Daarom schakelen we achter de schermen direct door richting het nieuwe seizoen.”
 
“Zo bellen we vanavond (dinsdag – red.) en morgen (woensdag – red.) met seizoenkaarthouders, die hun kaart nog niet hebben verlengd. Hoewel wij menen onze achterban goed te kennen en denken we te weten wat er onder hen leeft, willen onze mensen toch van deze seizoenkaarthouders horen waarom ze niet of nog niet hun seizoenkaart bij FC Groningen verlengen. Naast kantoorpersoneel bellen ook stafleden van de eerste selectie en trainers uit de opleiding met seizoenkaarthouders.”
 
Versterkingen
“Daarnaast zijn we druk doende met het doorselecteren en versterken van onze eerste selectie. Met Mike te Wierik en Django Warmerdam hebben we reeds twee defensieve aanwinsten gepresenteerd. We willen ook graag voor het middenveld en de aanval nog nieuwe spelers aantrekken. Daarbij zijn we mede afhankelijk van de financiële kaders en welke spelers FC Groningen eventueel in de komende periode nog gaan verlaten. Het seizoen mag er dan weliswaar op zitten, het zal de komende periode zeker niet stil zijn en blijven in het Noordlease Stadion.”
 
Internationals
“Spelers en staf hebben vanochtend (dinsdag – red.) met een clinic voor ruim zevenhonderd kinderen in Oude Pekela het seizoen afgesloten. Zij gaan genieten van een welverdiende vakantie. Alleen voor de internationals kent het seizoen nog een verlenging. Zo gaan Samir Memisevic (Bosnië), Ajdin Hrustic (Australië), Simon Tibbling (Zweden), Mimoun Mahi (Marokko), Ruben Jenssen (Noorwegen) en Sergio Padt (Nederlands elftal) nog op pad voor hun land.”
 
“Vooral voor onze aanvoerder is de voorselectie in Oranje een geweldige beloning voor een sterk seizoen. Padt is na Tjaronn Chery, twee jaar geleden, de tweede Oranje-international in de afgelopen seizoenen. Op de eerste plaats natuurlijk een compliment aan de spelers zelf, maar daarbij zijn ze ook enorm geholpen door hun medespelers en de diverse stafleden.”
 
Arjen Robben
“De meest bekende Groningse international is natuurlijk Arjen Robben. We zijn zeer vereerd dat de Bedumer gisteren (maandag – red.) de moeite heeft genomen in zijn bijzonder drukke programma de openingshandeling te verrichten rond de start van het TopsportZorgCentrum-project. Naast alle media-aandacht, waarmee hij zeer uitgebreid en professioneel omging, was het mooi om te zien dat Robben ook de moeite nam om met onze jeugdteams op de foto te gaan.”
 
Eerste training
“Binnenkort zullen wij het programma van de voorbereiding op het seizoen 2017/2018 bekend maken. Voor nu kunnen we alvast melden dat de eerste training in het nieuwe seizoen zal plaatsvinden op zaterdag 1 juli om 15.00 uur, traditiegetrouw op sportpark De Koepel in Haren.”
 
Jan Mennega
“Tot slot van deze nieuwsbrief willen wij graag een persoonlijk woord richten tot Jan Mennega. De verslaggever van het Dagblad van het Noorden neemt vanmiddag (dinsdag – red.) in het Noordlease Stadion afscheid van de journalistiek. Na 33 jaar – waarbij hij de laatste decennia FC Groningen op de voet heeft gevolgd – zwaait hij af als vaste volger van FC Groningen. Hoewel de belangen van de media niet altijd gelijk lopen met die van een club, willen wij onze waardering richting Jan Mennega uitspreken voor de professionele en goede samenwerking in de afgelopen jaren. Wij wensen hem het allerbeste voor de toekomst!”
 
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’