Dillema genomineerd voor Best Western Strijder van het Jaar

14 mei 2022

Jismerai Dillema is onlangs door de trainer/coach/managers binnen de Opleiding genomineerd voor de eretitel Best Western Strijder van het Jaar. De middenvelder van FC Groningen onder-16 is de vierde van in totaal vijf spelers die aan het einde van het seizoen gaan uitmaken wie Best Western Strijder van het Jaar wordt en daarmee in de voetsporen treedt van Bjorn Meijer. 

jismeraidillemastrijder

Eerder dit seizoen verdienden Jorg Schreuders (Onder-18), Boet Swijghuisen Reigersberg (Onder-14) en Thijmen Blokzijl (Onder-18) al een nominatie. Dillema heeft zijn nominatie onder meer te danken aan de forse stappen voorwaarts die de middenvelder dit seizoen bij FC Groningen op en buiten het veld heeft gezet.
 
“Jismerai is een zeer dynamische middenvelder,” zegt trainer/coach/manager van FC Groningen onder-16 Bjorn Zwikker. “Hij is goed aan de bal, maar zijn grootste kwaliteit is gek genoeg zonder bal. Het is een zeer goede balafpakker die bij ons snel naar het gewenste niveau is gegroeid, in de basis terecht is gekomen en telkens stappen voorwaarts heeft gemaakt.”
 
De middenvelder zelf is blij en trots op zijn nominatie. “Het is een mooie beloning voor het feit dat ik de laatste tijd goede stappen heb gezet en al het hele seizoen hard werk. Ik kom van amateurclub GRC en ben een echte Groninger. Natuurlijk zijn er nog genoeg dingen om te verbeteren, de belangrijkste zijn fysiek en het positie kiezen.”
 
Dillema en zijn ploeggenoten grepen in de eerste seizoenshelft tijdens de kampioenswedstrijd net naast de titel. In de tweede seizoenshelft doet het team weer bovenin mee in de competitie en kan het komend weekend op Corpus den Hoorn kampioen worden. Zaterdag om 14.30 uur speelt Onder-16 tegen D.C.G. en is het bij winst kampioen.  

Binnen de Opleiding wordt gewerkt volgens drie leerlijnen; Presteren als Voetballer, Bewegen als Atleet en Leven als Topsporter. De eerste leerlijn focust zich op de prestaties van de speler op het veld, bij de tweede leerlijn gaat het naast de fysieke groei over breed motorische ontwikkeling en met de derde leerlijn laat de Opleiding de spelers het belang inzien van professionaliteit buiten het veld. De invloed van slaap, voeding, gedrag op de sportprestaties en de groei als topsporter.
 
Vijf keer per seizoen kunnen trainer/coach/managers een speler nomineren die in hun ogen in aanmerking komt voor de titel Best Western Strijder van het Jaar. Na onderling overleg wordt er iedere keer één speler daadwerkelijk genomineerd. Om genomineerd te worden voor de titel Best Western Strijder van het Jaar wil staf en begeleiding gedrag bij spelers zien die past bij de kernwaarden van de Opleiding; aanpakken, reëel en groei.
 
Een speler die iedere dag het beste uit zichzelf wil halen. Die strijdt voor het beste resultaat en veel energie stopt in wat hij doet. Iemand die initiatief neemt zowel binnen als buiten de lijnen en geen excuses kent. Een nuchter en oprecht persoon. Afgelopen seizoen werd Bjorn Meijer uitgeroepen tot Best Western Strijder van het Jaar 2021.

Laatste nieuws