string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Deze week presentatie Matias Jones.

Dinsdag 15 februari 2011 om 14:47

In de 318de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de wedstrijd tegen De Graafschap, meldt hij de presentatie van Matias Jones en de 2.000.000ste bezoeker in Euroborg en maakt hij bekend dat Commissaris van de Koningin Max van den Berg voorzitter wordt van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij.

“Bij aanvang van onze wedstrijd in Doetinchem tegen De Graafschap wisten we door de overige uitslagen van het weekeinde dat we bij winst de derde plaats op de ranglijst zouden pakken. De Graafschap heeft echter op eigen veld, net als FC Groningen, een sterke balans. Er zijn niet veel ploegen die weten te winnen op de sfeervolle Vijverberg en met het 1-1 gelijkspel kon iedereen na afloop dan ook leven.”
Uitverkocht
“Door dit resultaat hebben we de vierde plaats in de Eredivisie nog altijd stevig in handen en komend weekend wacht met Roda JC een concurrent voor een goede klassering in het linkerrijtje. Euroborg is zaterdagavond opnieuw uitverkocht, dat is voor de negende keer op rij bij een thuisduel van FC Groningen in de Eredivisie.”
“Bij het thuisduel met Roda JC zullen wij de 2.000.000ste bezoeker in Euroborg begroeten. Hierbij is uitgegaan van het totaal aantal bezoekers bij alle officiële wedstrijden van ons eerste elftal in Euroborg. Het nieuwe stadion van FC Groningen werd op vrijdag 13 januari 2006 officieel geopend door international en voormalig FC-speler Arjen Robben bij de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen.”
Jong FC Groningen
“Volgende week maandag wordt er ook een wedstrijd in Euroborg gespeeld. Dan treft Jong FC Groningen koploper Jong PSV in de Beloften Eredivisie. De ploeg van trainer Dick Lukkien bezet momenteel de tweede plaats in deze competitie, dus er is sprake van een heuse topper. Klik op ‘Kaartverkoop’ voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit aantrekkelijke duel, dat om 18.30 uur begint.”
Presentatie
“Vrijdagmiddag zullen wij Matias Jones presenteren. In januari hebben wij het aantrekken van deze 19-jarige Uruguayaan al wereldkundig gemaakt, maar de speler was nog niet in de gelegenheid naar Nederland te komen. Vrijdagmiddag zal Jones in Euroborg een contract voor vijf jaar tekenen. De aanvaller zal vanaf het nieuwe seizoen aansluiten bij de eerste selectie.”
Lezingen
“Ondergetekende heeft vandaag (dinsdag – red.), morgen en overmorgen drie lezingen op drie verschillende locaties. Vanmiddag (red.) heb ik in de Mediacentrale de medewerkers van de Stichting NOVO toegesproken. Deze stichting streeft ernaar mensen met een verstandelijke beperking via een normale werkomgeving in contact te brengen met de samenleving. Zo voeren de mensen van NOVO, onder goed geschoolde begeleiding, nu al meer dan vijf jaar klussen uit in en om het stadion. Eerst in het Oosterpark en nu ook in Euroborg. Ze doen kleine schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden, die anders minder frequent zouden plaatsvinden.”
“Morgen (woensdag – red.) spreek ik ter gelegenheid van het 200-jarig jubileum van het departement NUT  ‘Duurswold Slochteren’. Het landelijke NUT bestaat al sinds de oprichting in 1784. Door deze vereniging zijn onder meer de Nutsspaarbanken – later opgegaan in de SNS bank –, Nutsscholen en Nutsbibliotheken ontstaan. Donderdag heb ik bij Century Roden een bijdrage tijdens een bijeenkomst over duurzame mobiliteit, onder meer het rijden op groen gas.”
“Vrijdagmiddag is er een clublunch voor de sponsors uit de vakken B3 en B6, onder de titel ‘de warming up’. Deze commerciële relaties van FC Groningen zullen daarbij het wekelijkse perspraatje van trainer Pieter Huistra ter voorbeschouwing op de wedstrijd van het aankomende weekeinde bijwonen in het perscentrum van Euroborg.”
Vereerd en verguld
“Zoals wellicht bekend heeft FC Groningen de Stichting FC Groningen in de Maatschappij opgericht. Binnen deze stichting hebben wij een groot aantal goede doelen geadopteerd, onder meer Doe Een Wens Stichting Nederland, het project Niemand Buitenspel, het jaarlijkse G-voetbal toernooi alsook het project Playing for Success en tal van andere goede doelen. Eén van de doelstellingen van de stichting is om zoveel mogelijk gelden te genereren voor de diverse goede doelen. Hiervoor is een stichtingsbestuur noodzakelijk en wij zijn zeer vereerd en verguld dat de Groningse Commissaris van de Koningin, de heer Max van den Berg, bereid is gevonden voorzitter te worden van onze stichting.”
VriendenLoterij
“De jeugdopleiding van FC Groningen kan een substantieel bedrag tegemoet zien uit de pot van de VriendenLoterij, de opvolger van de Sponsor Bingo Loterij. Steeds meer mensen bepalen zelf vooraf welk goed doel profiteert van de opbrengst van door hen gekochte loten. Een mogelijkheid die alleen bij de VriendenLoterij bestaat.”
“Over de opbrengst van 2010 verdeelt de VriendenLoterij een totaalbedrag van ruim 45 miljoen euro onder de Nederlandse goede doelen op het gebied van gezondheid en welzijn. Daarnaast ontvangen ruim 3.600 clubs en verenigingen een bijdrage. De jeugdopleiding van FC Groningen kan uit de pot een bedrag tegemoet zien van 83.641 euro. Alle mensen, die meespelen met de VriendenLoterij en daarbij de jeugdopleiding van FC Groningen laten meedelen, willen wij via deze weg hartelijk danken hiervoor.”
Coooool!
“Deze week valt bij alle achtduizend leden van de FC Groningen Junior Club de nieuwe Coooool!, het clubblad voor de jongste fans, op de deurmat. In deze voorjaarseditie krijgen de kinderen onder meer Finse les van Tim Sparv, wordt er uitvoerig verslag gedaan van de ‘Girls Only avond’ en krijgen Isa Jelmersma en haar vriendje Jeron bezoek van Zappvoetbal. Natuurlijk is er nog veel meer te lezen in dit coolste clubblad van het Noorden!”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’