string(9) "claudebot"

Dertien opstapplaatsen in Stad en Ommeland.

Maandag 13 april 2015 om 11:54

Voor het georganiseerd busvervoer naar de bekerfinale in Rotterdam werkt FC Groningen op zondag 3 mei in totaal met dertien opstapplaatsen in Stad en Ommeland. Supporters, die de eindstrijd tegen PEC Zwolle gaan bijwonen, kunnen bij de aanschaf van de finalekaart zelf de opstapplaats kiezen, waarbij het principe geldt: vol = vol.

Naast Euroborg en P4 – opstapplaats voor respectievelijk de Supportersvereniging en Z-Side en GF – komen er in de stad nog vijf opstapmogelijkheden. De leden van de FC Groningen Junior Club vertrekken met de bus vanaf Station Europapark. Daarnaast kan in de stad worden opgestapt bij P+R Kardinge, P+R Hoogkerk, P+R Haren en de Hanzehogeschool Zernike, de parkeerplaatsen P3 en P4.
In Ommeland kunnen supporters kiezen uit zes verschillende locaties, te weten: Delfzijl, Winschoten, Assen, P+R Hoogeveen, Drachten en Veendam.
Bij elkaar
Supporters, die een kaart kopen voor dezelfde opstapplaats en op zondag 3 mei in dezelfde bus plaatsnemen, worden in het stadion zoveel mogelijk bij elkaar geplaatst.
De instaptijd van de bussen voor Z-Side en Groningen Fanatics is op zondag 3 mei om 10.00 uur. De instaptijd voor alle overige bussen richting Rotterdam is om 11.00 uur.
Bij het vaststellen van de opstapplaatsen heeft FC Groningen rekening gehouden met de beschikbaarheid van locaties, de infrastructuur en de spreiding over Stad en Ommeland. De club realiseert zich dat er onder supporters wellicht meer mogelijkheden gezien worden als potentiële opstapplaatsen – naar die opties is ook uitgebreid gekeken – maar de haalbaarheid bleek op basis van bovengenoemde criteria daarbij niet haalbaar.

Ongeplaceerd Vak Y
Supporters die nog graag in aanmerking willen komen voor een plek in het ongeplaceerde Vak Y achter het doel (beperkt beschikbaar!), dienen voor opstapplaats Euroborg te kiezen. Op de wedstrijddag 3 mei kan een (beperkt) deel van de supporters kiezen voor een plek in de bussen waarin kaarten voor Vak Y worden verstrekt en de overige fans voor de bussen met kaarten voor geplaceerde plekken.
Kaartverkoop
De kaartverkoop voor seizoenkaarthouders start op dinsdag 14 april. Voor het verkrijgen van een toegangsbewijs voor de finale in Rotterdam is in alle gevallen een Seizoenkaart of ClubCard verplicht. Iedere Seizoen- of ClubCardhouder kan maximaal één kaart aanschaffen.
Van belang hierbij om te weten is dat de gekochte finalekaart voor seizoenkaarthouders en ClubCardhouders overdraagbaar is. De seizoen- dan wel ClubCardhouder blijft echter te allen tijde verantwoordelijk bij misbruik, zoals zwarthandel.
Verkoopkanalen
De kaartverkoop voor de bekerfinale verloopt online, in de FanCorner bij Euroborg en via de 35 bij FC Groningen aangesloten Primera-verkooppunten. Voor seizoenkaarthouders geldt bij de aanschaf van een kaart een voorkeursperiode van zeven dagen, van dinsdag 14 april tot en met maandag 20 april. Na de voorkeursperiode worden de overgebleven beschikbare kaarten indien voorradig verkocht aan ClubCardhouders op dinsdag 21 april en woensdag 22 april.
Autocombi
FC Groningen heeft naast het verplicht georganiseerde busvervoer eveneens 2.000 autocombikaarten toegewezen gekregen.
De verkoop van deze autocombikaarten start voor seizoenkaarthouders eveneens dinsdag 14 april om 9.00 uur, maar is uitsluitend online mogelijk. (Dus NIET via de FanCorner of één van de Primera-verkooppunten). Dit heeft met de administratieve afwikkeling te maken, waarbij omwisselbiljetten en parkeerkaarten voor de autocombi aan de seizoenkaarthouders worden toegestuurd.
P-Beverwaard
Voor de autocombiregeling geldt dat de verplichte omwisselplek én verplichte parkeerplaats in Rotterdam P-Beverwaard is. FC Groningen zal hiervoor die dag op die plek een organisatie inrichten. De club roept supporters op zoveel mogelijk met elkaar in 1 auto te reizen. Personenvervoerbusjes tot maximaal 9 personen zijn toegestaan. Vanaf P-Beverwaard kunnen supporters gratis gebruik maken van de tram naar De Kuip.
Vanwege deze autocombiregeling komt een centrale opstapplaats voor seizoenkaarthouders buiten de drie noordelijke provincies elders in Nederland te vervallen.

Opstapplaatsen bekerfinale Stad:
– Euroborg (opstappen samen met leden Supportersvereniging FC Groningen)
– P4 Euroborg (Z-Side en GF)
– Station Europapark (FC Groningen Junior Club)
– P+R Kardinge
– P+R Hoogkerk
– P+R Haren
– Hanzehogeschool, Zernike P3 (achter het Zernikeplein 7 en 11) en P4 (achter het Zernikeplein 17 en 23)
Opstapplaatsen bekerfinale Ommeland:
– Delfzijl (wegrestaurant Schipper, Zeesluizen 2)
– Winschoten (Bovenburen 104B)
– Assen (bedrijventerrein Assen Noord, Duitslandlaan)
– Hoogeveen (P+R Stationsplein)
– Drachten (Sligro, Dopperlaan 1)
– Veendam (Jan Salwaplein en Aquapark)
FC Groningen heeft van de KNVB in totaal 17.820 kaarten toegewezen gekregen voor de bekerfinale tegen PEC Zwolle, op zondag 3 mei in de Rotterdamse Kuip.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’