string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Derde NEC-FC Groningen voor scheidsrechter Janssen.

Woensdag 02 november 2016 om 13:53

Scheidsrechter Ed Janssen fluit zaterdagavond de uitwedstrijd van FC Groningen op bezoek bij NEC in Nijmegen. De aftrap van het duel met de voormalige club van trainer Ernest Faber in het Goffertstadion is om 19.45 uur. Het wordt voor Janssen de derde keer dat hij een confrontatie tussen FC Groningen en NEC leidt.

Janssen fungeerde afgelopen dinsdag nog als zesde official in de Champions Leaguewedstrijd tussen Ludogorets en Arsenal en wordt in Nijmegen geassisteerd door Cristian Dobre en Freek Vandeursen. Erwin Blank is aangesteld als vierde official voor het duel in speelronde 12 van de Eredivisie.
 
Eerdere ontmoetingen
Vorig seizoen pakte FC Groningen het eerste punt in een uitwedstrijd op bezoek bij NEC. Net als aankomende zaterdag was Ed Janssen in dat duel van 25 oktober 2015 de arbiter. Albert Rusnak scoorde in de beginfase het eerste uitdoelpunt van het seizoen 2015/2016. Vlak na rust gaf Janssen een strafschop aan de thuisclub waardoor Santos er 1-1 van maakte.
 
In het seizoen 2009/2010 had Janssen ook al eens het treffen in Nijmegen onder zijn hoede. FC Groningen won die wedstrijd met 2-0 door treffers van Tim Matavz en Goran Lovre. Leandro Bacuna werd destijds na bijna een uur spelen door de scheidsrechter met een rode kaart van het veld gestuurd.
 
27ste wedstrijd
Janssen floot tien jaar geleden voor het eerst een wedstrijd van FC Groningen, toen de Trots van het Noorden in eigen huis TOP Oss in het bekertoernooi met 2-1 versloeg. Sindsdien staat de teller voor de Limburger op 26 officiële wedstrijden van FC Groningen, waarvan de Groningers er veertien winnend afsloten en zeven keer ten onder gingen. Dit seizoen stond de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (0-0) onder leiding van Janssen.
 
FC-fans, die de mannen van trainer Faber in Nijmegen willen steunen, kunnen vandaag nog tot 23.59 uur een kaart kopen via deze website of tot 17.30 uur in de Fancorner bij het Noordlease Stadion.

fluit in de mond

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’