string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Derbydag op Corpus den Hoorn.

Dinsdag 05 februari 2013 om 22:57

De onderbouwteams van de jeugdopleiding komen in de ochtend op Corpus den Hoorn in actie. Mooie affiches want D3, D1 en C3 spelen achtereenvolgens tegen Velocitas D1, GVAV Rapiditas D1 en FCG/Cambuur C2.

De ploeg van trainer Bote Talsma bleef afgelopen weekeinde ongeslagen in de Tweede Divisie F. Een nipte zege in Leeuwarden tegen Frisia D1 was genoeg om tevens vier punten voor te blijven op naaste belager SC Genemuiden D1. In de stadsderby tegen Velocitas D1 hoopt het jongste jeugdteam de ongeslagen status vast te kunnen houden. In het Stadspark werd eerder dit seizoen het onderlinge duel gewonnen.
Ook de tweedejaars D-pupillen bevinden zich aan kop van de ranglijst. De mannen van trainer Hugo Alves Velame speelden vorige week zaterdag een wervelende tweede helft tegen PEC Zwolle D1 waarin liefst tien treffers werden genoteerd. GVAV Rapiditas D1 werd op Kardinge ruim geklopt maar de stadgenoot kent een prima seizoen en staat op een achtste plaats. Aan het einde van de rit zal dat ruim genoeg zijn voor handhaving op het hoogste niveau.
Tenslotte zien we twee teams binnen de eigen jeugdopleiding in actie. De onder-14 ploeg van trainer Rene Wollerich neemt het op tegen de blauwgele brigade uit Leeuwarden. De Groningers begonnen vorig weekeinde qua resultaat goed aan de voorjaarscompetitie. In Kerkrade werd Roda JC simpel met 4-0 opzij gezet.
Voor de A-junioren staat een bekerwedstrijd op het programma. Het duel in de Domstad tegen FC Utrecht A1 is een duel uit de achtstefinales. Vorig weekeinde verloor FCG in de Nike Eredivisie nog kansloos met 0-2 van dezelfde opponent.
Programma (thuis):
FC Groningen/Cambuur C3 v FCG/Cambuur C2 (12.00 uur)
FC Groningen/Cambuur D1 v GVAV Rapiditas D1 (10.30 uur)
FC Groningen/Cambuur D3 v Velocitas D1 (09.00 uur)
Programma (uit):
FC Utrecht A1 v FC Groningen/Cambuur A1 (14.30 uur, beker)
Toernooi in Hoogezand:
FC Groningen/Cambuur B2 v WVV B1 (14.15 uur)
FC Groningen/Cambuur B2 v Hoogezand B1 (16.00 uur)
FC Groningen/Cambuur B2 v SC Heerenveen B1 (16.35 uur)
De voetbalzaterdag is te volgen via Twitter!

Gerelateerd nieuws.

2 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard