Derby van het Noorden, vanmiddag 14.30 uur: kom op tijd!

12 september 2021

Na de interlandperiode wordt de Eredivisie dit weekend weer hervat. Een prachtig affiche staat vanmiddag (zondag 12 september) in Euroborg op het programma: de Derby van het Noorden! De clash met sc Heerenveen is één van de meest beladen wedstrijden van het seizoen. De strijd begint op het klassieke tijdstip van zondagmiddag 14.30 uur. Het duel is volledig uitverkocht, supporters wordt dringend verzocht vanmiddag op tijd naar het stadion te komen.

De KNVB voerde eind vorige week wedstrijdwijzigingen door, waardoor de Derby van het Noorden vanmiddag al om 14.30 uur wordt afgetrapt. Kom op tijd naar het stadion want drukte wordt verwacht, met name bij de instroom. De volledige capaciteit van Euroborg – dat voor maximaal 2/3 gevuld mag zijn – wordt bij de wedstrijd tegen sc Heerenveen benut. Net als bij de vorige thuiswedstrijd dienen supporters rekening te houden met diverse voorwaarden die gelden voor het stadionbezoek.
 
Tijdsloten
Door de geldende voorwaarden duurt de toegangscontrole om het stadion binnen te komen, langer dan gebruikelijk. FC Groningen werkt met tijdsloten bij binnenkomst en verzoekt haar achterban deze tijdsloten te respecteren. Hierdoor ben je er zeker van dat jij en je medesupporters op tijd in het stadion zijn, ruim voor de aftrap van de wedstrijd. Supporters met een ticket voor de wedstrijd hebben deze week een mail gekregen met de geldende tijdsloten.
 
Realiseer je dat wanneer je je niet aan de tijdsloten houdt, de kans groot is dat jij en medesupporters niet op tijd voor de aftrap binnen zijn. Tijdens de vorige thuiswedstrijd tegen FC Utrecht bleek dat supporters zich uitstekend aan de tijdsloten hebben gehouden en het ruim voor aanvang van de wedstrijd al gezellig en sfeervol was in Euroborg. Bij voorbaat dank voor ieders medewerking. Binnen in het stadion zorgt FC Groningen via de videoschermen voor voldoende entertainment tot aan de aftrap.
 
QR-code
Supporters zijn welkom wanneer ze volledig zijn gevaccineerd of een negatief testresultaat via het kosteloze ‘testen voor toegang’. Naast het toegangsbewijs (seizoenkaart of los e-ticket) dienen supporters via de QR-code in de CoronaCheck-app aan te tonen volledig te zijn gevaccineerd. Let op dat deze QR-code voor Nederland geldig is. Meer informatie over het verkrijgen van de QR-code is te vinden via www.fcgroningen.nl/corona-wedstrijdinformatie. Vergeet je geldige legitimatiebewijs niet.

_MG_5432_0007__MG_5343

Merchandise + horeca
Buiten het stadion zijn verschillende verkooppunten van FC Groningen Merchandise opgezet. De restanten van wedstrijdkleding en casual kleding van het afgelopen seizoen 2020/2021 zijn in deze stands met een fikse korting verkrijgbaar. Hierbij geldt dat niet alle maten meer beschikbaar zijn. Binnen in het stadion is het mogelijk eten en drinken -waaronder friet en een gehaktbal – te bestellen bij één van de horecapunten in Euroborg. Hier is net als bij de vorige wedstrijd een beperkt assortiment verkrijgbaar. Speciaal bij deze wedstrijd wordt een broodje frikadel aangeboden voor €2,50.
 
Pendelbussen
Ook dit seizoen is Euroborg, net als ieder ander stadion in het betaalde voetbal, rookvrij. Supporters die naar het stadion komen, dienen rekening te houden met onder meer werkzaamheden op verschillende plaatsen in Groningen. Zo geldt er zondag een gewijzigde verkeerssituatie rond Euroborg. Kijk voor de actuele stand van zaken op www.groningenbereikbaar.nl
 
Supporters kunnen ook kiezen om gebruik te maken van pendelbussen van sponsorrelatie Drenthe Tours. Deze rijden vanaf twee uur voorafgaand aan de wedstrijd vanaf P&R Haren en P&R Hoogkerk van en naar Euroborg. Een retourtje met de pendelbus kost € 3,- per persoon, waarbij alleen een pinbetaling mogelijk is.
 
FC Groningen kijkt uit naar een mooie Derby van het Noorden, samen met haar supporters en sponsorrelaties in een uitverkocht Euroborg.

Laatste nieuws