string(9) "claudebot"

Derby van het Noorden, Tamata en Hoogstra in FC Groningen TV.

Vrijdag 11 september 2015 om 09:39

FC Groningen TV kijkt vanavond (vrijdag-red.) uitgebreid vooruit op de Derby van het Noorden tegen sc Heerenveen met Erwin van de Looi, Lorenzo Burnet, Albert Rusnak en Rasmus Lindgren. Daarnaast komt de weer fitte Abel Tamata aan het woord en is er een reportage met Romke Hoogstra die FC Groningen helpt de Europese wedstrijden in goede banen te leiden.

FC Groningen begint over minder dan een week –op donderdag 17 september– aan de Europese campagne met een thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille. Maar eerst komt komende zondag sc Heerenveen op bezoek in Euroborg voor de Nederlandse competitie. Het duel leeft enorm bij zowel spelers als staf van FC Groningen. FCG TV blikt vooruit naar de Derby van het Noorden met trainer Erwin van de Looi, Lorenzo Burnet en Albert Rusnak die vorige week met Jong Slowakije in actie kwam tegen Jong Wit-Rusland.

Daarnaast vertelt Rasmus Lindgren hoe het bijna tien jaar geleden was toen FC Groningen de eerste officiële wedstrijd in Euroborg speelde tegen sc Heerenveen en met 2-0 won. Voor Abel Tamata komt de derby mogelijk nog te vroeg. Zeker is echter wel dat hij is hersteld van een enkelblessure want de verdediger speelde deze week zestig minuten mee met Jong FC Groningen. FCG TV sprak met Tamata over de blessure en het succesvolle herstel.

Terwijl de selectie van FC Groningen zich focust op de wedstrijd tegen Heerenveen, is elders de voorbereiding op de eerste Europese wedstrijd van de FC, volgende week donderdag in Euroborg tegen Olympique Marseille, al in volle gang. FCG TV ging langs bij Romke Hoogstra die FC Groningen in organisatorisch opzicht helpt met het in goede banen leiden van de Europese wedstrijden. Hoogstra bezocht deze week de accommodaties van Marseille en SC Braga en vertelt aan welke eisen Euroborg tijdens de Europese thuiswedstrijden moet voldoen.

FC Groningen TV wordt vrijdag om 18.15 uur uitgezonden op Fox Sports Eredivisie kanaal 1. De uitzending wordt vrijdagavond om 22.45 uur herhaald op kanaal 3 en om 22.20 uur en 0.15 uur op kanaal 5. Zaterdag is FCG TV te zien om 15.15 uur op kanaal 1 en om 16.40 uur op kanaal 5.
FC Groningen TV is elke zaterdag vanaf 15:30 uur ook te zien op OOG TV en via Ziggo kanaal 40 en KPN, Telfort en XS4All kanaal 622. De uitzending wordt doorlopend herhaald tot zondagochtend 9.00 uur.

De items uit FC Groningen TV zijn na de uitzendingen ook te zien op deze site: http://www.fcgroningen.nl/home/fcg-tv/ en op het YouTube-kanaal van FC Groningen TV: www.youtube.com/fcgroningentv

Volg FC Groningen TV ook op Twitter via www.twitter.com/fcgroningentv

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus