string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Derby als afsluiter voor onder-23; onder-19 thuis tegen NAC.

Vrijdag 25 mei 2018 om 16:28

FC Groningen onder-23 speelt zaterdagmiddag 26 mei om 14.30 uur tegen ONS Sneek. Gelijktijdig speelt de onder-19 de laatste wedstrijd van het seizoen op Sportpark Corpus den Hoorn tegen NAC Breda. De onder-12 sluit om 10.30 uur in Hoogeveen het seizoen af tegen Fortuna Sittard.

Voor de onder-23 is het de 34ste en laatste wedstrijd in de Derde Divisie Zaterdag. Trainer Alfons Arts blikt vooruit op het duel met ONS Sneek. “Voor ons beiden staat er nog heel veel op het spel. Wij zijn verplicht aan onszelf om het seizoen goed af te sluiten en op die manier nog één of twee plekken te kunnen stijgen. Het gaat ook zaterdag weer om de intentie en de uitvoering. Er zijn diverse spelers voor wie het hun laatste wedstrijd bij FC Groningen is.”

Over tegenstander ONS Sneek: “Ze hebben een hele goede fase gehad, maar de laatste periode laten ze weer veel punten liggen. Ze vechten nog volop voor lijfsbehoud. ONS Sneek heeft nog een punt nodig om zich op eigen kracht veilig te spelen. We weten precies hoe ze spelen en wat wij dus kunnen verwachten. Het zal een fysieke strijd worden, zoals bijvoorbeeld ook tegen Harkemase Boys.”

“Maar het gaat toch vooral weer om onszelf. We kunnen nog een keer veerkracht en ballen tonen. En we moeten met z’n allen nog één keer maximaal aangaan. Dan zien we rond kwart over vier wel of het genoeg is geweest voor de overwinning en of we het seizoen met een goed gevoel kunnen afsluiten.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’