Den Hamer laat talenten uitblinken en staat in finale

4 april 2020

Nick den Hamer heeft met FC Groningen de finale bereikt van het wereldwijde FIFA 2020 toernooi #UltimateQuaranTeam. De esporter van de Trots van het Noorden won in de halve eindstrijd overtuigend met 3-0 van het Turkse Istanbul Basaksehir. Romano Postema, Joel Asoro en Giovanni Zwikstra waren de goalgetters voor de FC. Wolverhampton Wanderers is in de finale de tegenstander.

FINALE!

De Engelse club Leyton Orient uitkomend in de League Two zette halverwege maart een esportstoernooi op waarvoor liefst 128 profclubs zich inschreven. Daar zijn nu nog slechts twee van over; FC Groningen en het Engelse Woverhampton Wanderers.

FC Groningen esporter Nick den Hamer speelt het hele toernooi al op gigantisch hoog niveau. Zo werd onder meer de landskampioen PEC Zwolle verslagen en klopte Den Hamer afgelopen donderdag de wereldkampioen van 2018 Stefano Pinna, die uitkomt voor het Franse Lille.
 
Istanbul Basaksehir wachtte in de halve finales en hoewel de Bulgaarse esporter die uitkomt namens de Turkse club het gehele toernooi ook indruk maakte, was Den Hamer de gehele wedstrijd heer en meester. FC Groningen dicteerde het duel vanaf het begin en kwam via spits Romano Postema halverwege de eerste helft op voorsprong. Een korte corner kwam via Daishawn Redan voor het doel en werd knap door Postema afgemaakt.
 
Redan raakte niet veel later de paal en Joel Asoro zette de Trots van het Noorden vlak voor rust op een 2-0 voorsprong nadat Den Hamer de snelle aanvaller via een handige move had vrijgespeeld voor het doel. De Turkse tegenstander moest de tweede helft met een man minder spelen na een rode kaart.
 
Na rust liet Den Hamer zijn tegenstander komen en benutte de ruimte die achter de verdediging lag. Met nog twintig minuten te spelen bracht de Groningse esporter met Giovanni Zwikstra en Thijs Dallinga verse krachten voorin. Zij vervingen Asoro en Redan. De eerste balontact van Zwikstra was direct raak. Deze keer werd de hoekschop lang genomen en rondde de aanvaller keurig af, 3-0.
 
Een prachtig resultaat van Den Hamer en FC Groningen. De club wordt door Den Hamer op een schitterende wijze wereldwijd op de kaart gezet. Wanneer de finale tegen Wolverhampton Wanderers wordt gespeeld, is nog niet bekend.  

einduitslag

Laatste nieuws