Den Hamer klopt wereldkampioen en staat in halve finales

2 april 2020

Nick den Hamer heeft vanavond (donderdag 2 april) de halve finales bereikt van het FIFA 2020 toernooi #UltimateQuaranTeam. De esporter van FC Groningen versloeg in de kwartfinale het Franse Lille met 2-1. Een knappe prestatie want de esporter van de Franse club werd in 2018 wereldkampioen op de PlayStation.  

Nick halve finale

Nick den Hamer laat al jaren in de eDivisie zien tot de Nederlandse top te behoren door uitstekende resultaten. Eerder dit seizoen behaalde hij samen met zijn teamgenoot Levy Frederique de halve finales van de eDivisie Finals, een jaar eerder behaalde de esporter van FC Groningen zelfs de finale en kroonde hij zich bijna tot landskampioen. 

Den Hamer kwam tijdens zijn kwartfinale van het grote FIFA-evenement #UltimateQuaranTeam al vroeg op achterstand, maar zette het voor rust nog recht door twee keer te scoren. Daishawn Redan en Romano Postema waren de goalgetters voor de Trots van het Noorden. Den Hamer hield de Groningse defensie goed dicht waardoor tegenstander Stefano Pinna, die in 2018 nog wereldkampioen werd op de PlayStation, niet meer tot scoren kwam. 

De esporter van FC Groningen is bezig aan een zeer sterke reeks tijdens #UltimateQuaranTeam waarin hij eerder de huidig kampioen van de eDivisie PEC Zwolle, het Engelse Sheffield Wednesday, Vitesse en het hoog aangeschreven SCO Angers versloeg. Aan dat illustere rijtje werd donderdagavond een fraaie overwinning op wereldkampioen Pinna en Lille toegevoegd. Tegenstander in de halve eindstrijd van het wereldwijde toernooi waaraan in totaal 128 teams begonnen, is het Turkse Istanbul Basaksehir. Wanneer de wedstrijd op het programma staat, is nog niet bekend. De andere halve finale gaat tussen het Belgische Standard Luik en het Engelse Wolves.

Esports (2)

Laatste nieuws