string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Deelnemersveld GasTerra Eurovoetbal nagenoeg rond.

Dinsdag 09 maart 2010 om 16:50

Het deelnemersveld voor GasTerra Eurovoetbal 2010 is nagenoeg rond. Real Madrid (Spanje), Besiktas (Turkije) en RSC Anderlecht (België) completeren het affiche voor de 34ste editie van Eurovoetbal. De organisatie is nog in gesprek met het nationale onder-17 team van Rusland.

Real Madrid en Anderlecht waren de afgelopen twee jaren ook al van de partij bij Eurovoetbal. De pas 16-jarige Romelu Lukaku, die vorige week debuteerde in het nationale elftal van België, maakte beide keren deel uit van de onder-17 selectie van Anderlecht.

Elf deelnemers 
De overige deelnemers aan Eurovoetbal zijn: Kameroen, 1. FC Köln (Duitsland), Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, SC Heerenveen en FC Groningen. De komst van Ajax is afhankelijk van de prestaties van Jong Oranje onder 17, waaraan de Amsterdammers acht internationals leveren. Oranje kan zich in maart tijdens een kwalificatietoernooi in Tsjechië plaatsen voor het Europees Jeugdkampioenschap onder 17. De winnaar van het kwartet Georgië, Oekraïne, Tsjechië en Nederland doet mee aan het EJK in Liechtenstein.

Het EJK onder-17 overlapt het 34ste Eurovoetbaltoernooi, dat dit jaar plaats heeft van vrijdagavond 21 mei tot en met zondag 23 mei.

Gerelateerd nieuws.

10 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard