Deelnemers Sociale Activering gaan weer het veld op

19 mei 2020 / vandaag

Stichting FC Groningen in de Maatschappij heeft de trainingen voor het project Sociale Activering hervat. De deelnemersgroep stond dinsdagochtend 19 mei voor het eerst sinds weken weer op het veld. De groep liet direct zien achter de campagne ‘Laat ons weer eens juichen’ van de Trots van het Noorden te staan.

Sociale Activering herstart 1

Tijdens de eerste training terug op het veld kwam vanzelfsprekend de campagne ‘Laat ons weer eens juichen’ ter sprake. Alle deelnemers hebben het nieuws rondom de Trots van het Noorden intensief gevolgd en zijn op de hoogte van de campagne. De meegebrachte posters werden uitgedeeld aan de deelnemers om zelf op te hangen en in de omgeving te verspreiden.
 
“Ook bij de deelnemers van dit project is de betrokkenheid bij FC Groningen groot,” aldus projectleider Hans van Tamelen van Stichting FC Groningen in de Maatschappij. “De deelnemende jongeren beseffen heel goed dat ze nieuwe stappen kunnen zetten dankzij het project Sociale Activering van FC Groningen. Daarvoor zijn ze de club dankbaar. Veel jongens hebben daarom meerdere posters meegenomen om in hun eigen omgeving te verspreiden. Iedereen steunt FC Groningen en de campagne 'Laat ons weer eens juichen' op zijn eigen manier."
 
Tijdens de veldtraining werden vanzelfsprekend de geldende richtlijnen van het RIVM strikt gevolgd. “Alle deelnemers waren blij dat ze de trainingskleding weer konden aantrekken en lekker gezamenlijk konden sporten. Ze hebben de interactie, het voetbal en FC Groningen erg gemist. We hebben op minimaal anderhalve meter onderlinge afstand van elkaar op aangepaste wijze getraind. Onder meer krachtoefeningen, loopoefeningen en trainingsvormen met de bal.”
 
Hoewel de deelnemers de laatste tijd niet bij elkaar kwamen vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, werd er wel doorgewerkt aan het behalen van de doelstellingen. Van Tamelen organiseerde samen met zijn collega’s van onder meer re-integratiebureau Restart diverse online sessies waarbij de deelnemers hun verhalen deelden en verschillende opdrachten of challenges meekregen.
 
“Gezien de omstandigheden hebben we meer moeten kijken naar maatwerk. In videomeetings, maar ook via individuele gesprekken en één op één wandelingen met een coach. Daarnaast deelden we work-outs die werden gepubliceerd door FC Groningen op het platform #fitmetFCG (www.fcgroningen.nl/fitmetfcg) en stimuleerden de jongens om de oefeningen van de spelers van FC Groningen na te doen,” aldus Van Tamelen. “Er is dus flink doorgewerkt, maar het is hartstikke fijn om elkaar weer in het echt te zien en samen op het veld te staan.”
 
Gedurende het project Sociale Activering worden de deelnemers geactiveerd en handvatten aangereikt om weer een stap in de juiste richting te zetten. De deelnemers inspireren elkaar, tonen respect en zetten zowel op als buiten het voetbalveld stappen in het ontwikkelen van teamspirit, hun eigen talent en sociale vaardigheden. Deze tools kunnen worden gebruikt om een nieuwe start te maken.

Sociale Activering herstart 2
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws