string(9) "claudebot"

Deel 5 van de avonturen van C1.

Zaterdag 23 april 2011 om 15:58

Het toernooi om de Dallas Cup zit erop voor RVO FC Groningen/Cambuur C1. Maar het verblijf in Amerika duurt nog het gehele Paasweekend. Vandaag deel 5 van het reisverslag van reporter Harry Nap. Maandag volgt het zesde en laatste deel vanaf de andere kant van de Atlantische Oceaan.

Donderdag 19 april
Donderdag zijn de jongens de hele dag bij hun gastouders geweest en zijn de meeste naar een restaurant geweest en sommige naar enkele bezienswaardigheden. De begeleiding had een uitslaapochtend en ging zich daarna op maken voor een tripje naar downtown Dallas. Hier zijn we in de fanshop van Dallas Mavericks (NBA basketbal) geweest en mochten we helaas niet het stadion naar binnen.
Na deze tegenvaller zijn we naar Elm Street geweest de plek waar J.F. Kennedy op 22 november 1963 werd vermoord, dit was zeer indrukwekkend. Na nog een tijdje hierin de buurt te hebben rondgelopen zijn we nog naar een luxe ‘shopingcentre’ (‘Mall’) geweest. ‘s Avonds zijn we op tijd in ons bedje gekropen, want vrijdag werden de eerste jongens al om acht  uur bij ons hotel afgeleverd om hierna naar Six Flags te gaan.
Vrijdag 20 april
Om 10 uur op vrijdagochtend waren we bij Six Flags en de jongens waren toen al onder de indruk van de vele achtbanen, waar de ene nog spectaculairder was dan de andere. Sevy, onze begeleider in Texas en Rick Havinga zijn tot 17.00 uur met de jongens in menig attractie geweest en waren nadien dan ook razend enthousiast en Sevy zelfs geschonden. Jonah van der Werf was de beste ballengooier van het park en ging er met een reuze pluche hond vandoor. Helaas kan hij deze niet tonen in Nederland, aangezien deze niet door de douane komt op het vliegveld, maar hij zal zijn gastgezin hier blij mee maken.
De ‘schijtbakken’ (Grafton, Sander, Sandra en Harry) van deze groep die nergens in durven zijn in de tussentijd na het tegenoverliggend Dallas Cowboy Stadion geweest en hebben daar een rondleiding gevolgd en waren zeer onder de indruk van dit indrukwekkend stadion waar de maximumcapaciteit 110.000 mensen is. Na nog een bezoekje aan de fanshop zijn we naar het naast gelegen stadion van Texas Rangers gegaan en hebben hier nog rond gekeken en tevens ook nog in de fanshop geweest.
Om 17.00 uur zijn we richting het hotel gegaan en werden de jongens weer opgehaald door hun gastgezinnen. De zoons van deze gastgezinnen (Solar SC) hadden hun halve finale tegen Eintracht Frankfurt gewonnen met 5-4 en spelen hierdoor zaterdagmiddag de finale tegen FC Dallas. Natuurlijk zullen wij hierheen gaan en hun luid aanmoedigen. Eerst zullen wij om 11 uur (18.00 uur Nederlandse tijd) nog een oefenwedstrijd spelen tegen OBGC Rangers uit Maryland (USA).
Op zondag zal de begeleiding een aantal finales bekijken en de jongens Pasen gaan vieren bij hun gastouders. Maandag gaan we beginnen aan een lange reisdag. Hierover maandag meer.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus