Debuut voor Hoekstra; Reis naar volgende ronde

15 oktober 2018

In deze interlandperiode komen weer diverse spelers van FC Groningen in actie voor hun vaderland. Zo betekende een invalbeurt voor Ritsu Doan zijn tweede ‘cap’ voor Japan en maakte Jan Hoekstra zijn debuut voor Oranje onder-20. Ludovit Reis bereikte met Oranje onder-19 de Elite Ronde.

Ritsu Doan kwam afgelopen donderdag in de slotfase als invaller in actie in een oefenduel van Japan tegen Panama (3-0). Morgen, dinsdag 16 oktober, speelt Japan tegen Uruguay. Jannik Pohl zat vrijdag 12 oktober niet bij de selectie van Jong Denemarken tegen Polen. Morgen spelen de Denen thuis in Aalborg tegen Faer Öer onder-23.

Oranje onder-20 speelde afgelopen vrijdagavond in het Duitse Meppen tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland. De doelman stopte in de slotfase een strafschop, waardoor de stand 1-1 bleef. Ook Deyovaisio Zeefuik stond deze wedstrijd in de basis. Dinsdagavond speelt de selectie, waartoe ook Tom van de Looi behoort, in Katwijk aan Zee tegen Polen.

Ludovit Reis heeft zich met Oranje onder-19 geplaatst voor de Elite Ronde. In Ierland wordt dinsdag 16 oktober nog gespeeld tegen het gastland. In de wedstrijd tegen Faer Öer kwam Reis niet in actie en afgelopen zaterdag tegen Bosnië-Herzegovina (6-1) stond hij in de basis. Antonio Sefer stond vrijdag bij Roemenië onder-19 in de basis tegen Zweden onder-19. Antonio Manolache maakte een invalbeurt.

Tomas Suslov vertrekt komend weekend naar Turkije voor een EK-kwalificatietoernooi met Slowakije onder-17. Jay Kuiper, Maxim Mariani, Roy Mos en Jorg Schreuder speelden onlangs een selectiewedstrijd bij Oranje onder-15. Er zijn dinsdagmiddag 16 oktober drie spelers actief bij een selectiewedstrijd van de KNVB in Zeist voor spelers in de leeftijdscategorie onder-14: Thijmen Blokzijl, Robin Kelder en Jasper Meijster.

Laatste nieuws