Debuut met arbiter Van den Kerkhof op vreemde bodem.

Woensdag 24 februari 2016 om 10:58

FC Groningen staat zaterdagavond in Enschede voor het eerst bij een uitwedstrijd onder leiding van scheidsrechter Martin van de Kerkhof. Het wordt pas het tweede officiële duel van de Trots van het Noorden waarbij de 32-jarige arbiter uit Breukelen de fluit hanteert.

Martin van de Kerkhof debuteerde op 1 februari 2014 als scheidsrechter in de Eredivisie. Hij leidde toen de competitiewedstrijd van Heracles Almelo thuis tegen NAC. De gasten uit Breda wonnen dat duel met 1-2. Huidig FC-speler Bryan Linssen tekende in die wedstrijd voor de enige treffer namens de thuisclub.
Eerste optreden
Bijna exact een jaar later, op 8 februari 2015, stond Van den Kerkhof voor zijn eerste optreden in Euroborg. Hij leidde de competitiewedstrijd van FC Groningen tegen AZ. De thuisploeg kwam in dat duel in de eerste helft op een 2-0 voorsprong. Op slag van rust scoorde Steven Berghuis echter nog tegen, nadat de AZ-speler eerder ook al een eigen treffer achter zijn naam kreeg bij een door hem van richting veranderde vrije trap van Tjaronn Chery. AZ drukte in de tweede helft genadeloos door en won afgetekend met 2-4 in Euroborg.
Een jaar geduurd
Het heeft daarna bijna een jaar geduurd voordat de KNVB arbiter Van den Kerkhof weer eens heeft aangesteld bij een wedstrijd van FC Groningen. Zaterdag reist de ploeg van trainer Erwin van de Looi naar Enschede. Vanaf 18.30 uur is FC Twente de tegenstander in de Grolsch Veste en Van den Kerkhof dus de scheidsrechter van dienst.