Debuut Johansson; winst op Beerschot AC.

Zaterdag 09 juli 2011 om 18:19

FC Groningen heeft zaterdagmiddag in Winsum met 3-1 gewonnen van Beerschot AC. Na een vroege voorsprong van de Belgen zorgden Virgil van Dijk, Tim Matavz en Suk Hyun-Jun voor de drie Groningse treffers.

Bij het jubilerende CVV Viboa in Winsum was alles in het werk gesteld er een aangename middag van te maken. Een flinke groep vrijwilligers zorgden dat de 1.750 toeschouwers aan niets te kort kwam tijdens de derde oefenwedstrijd van FC Groningen in het seizoen 2011/2012. Ter ere van de 90ste verjaardag werd het duel met de Belgische nummer 13 van het afgelopen seizoen, Beerschot AC, georganiseerd.
Nadat de vorige twee wedstrijden in de eerste en tweede helft nog twee totaal verschillende teams binnen de lijnen stonden, had de technische staf nu gekozen een achttal een uur te laten spelen en voor het laatste halfuur te vervangen. Doelman Luciano da Silva keepte tegen zijn oude club 90 minuten. Ook Dusan Tadic maakte de hele wedstrijd vol. Spitsen Tim Matavz en Suk Hyun-Jun wisselden elkaar in de pauze al af.
Na een uur spelen was er het debuut van linksback Emil Johansson, die was hersteld van een lichte blessure. Ook Nicklas Pedersen maakte zijn eerste speelminuten van het seizoen. Jonas Ivens (blessure), Leandro Bacuna, Shkodran Metaj (stage) en Thomas Enevoldsen kwamen niet in actie. Van de B-kern maakten Atilay Batbay, Henk Bos, Luis Pedro en Nick Bakker hun opwachting.
Binnen vier minuten stond FC Groningen op een achterstand. Een misverstand op het middenveld leidde na een vlotte combinatie van de Belgen tot een doelpunt van Sherjill MacDonald. Lang keek de FC niet aan tegen de 0-1, want in de zesde minuut zorgde Virgil van Dijk met een schot via de binnenkant van de linkerpaal – op aangeven van Atilay Batbay – voor de gelijkmaker: 1-1. Even later werd een kopbal van diezelfde Van Dijk gekeerd door de Beerschot-goalie.
In het restant van de eerste helft kreeg MacDonald nog een kans, maar redde Luciano da Silva en loste Danny Holla nog eens een gevaarlijk schot. Acht minuten voor de pauze kwam Groningen op voorsprong. Een voorzet van de linkerkant werd in de zestien meter door een Beerschot-verdediger beroerd met de hand waarna arbiter Richard Liesveld een strafschop toekende. Tim Matavz maakte vanaf elf meter de 2-1.
Na de pauze bleef de ploeg van trainer Pieter Huistra de wedstrijd domineren tegen de mannen van coach Jacky Mathijssen. Een prachtige pass van achteruit van ‘gelegenheids’-centrale verdediger Nick Bakker werd in de 66ste minuut door Suk Hyun-Jun op waarde geschat en vlak voordat de doelman Suk tegen het gras werkte, had de Zuid-Koreaan de bal al de juiste koers meegegeven om in het doel te belanden: 3-1. Dat was ook de eindstand. Komende dinsdag is PAOK Saloniki in Norg de volgende oefenopponent.
Luciano; Kappelhof (60’ Luis Pedro), Van Dijk (60’ Ajilore), Kwakman (60’ Bakker), Burnet (60’ Johansson); Kieftenbeld (60’ Hiariej), Holla (60’ Sparv); Batbay (60’ Bos), Andersson (60’ Pedersen), Tadic; Matavz (46’ Suk).
Toeschouwers: 1.750
Scheidsrechter: Liesveld
Scores: 4’ MacDonald 0-1, 6’ Van Dijk (Batbay) 1-1, 37’ Matavz (strafschop) 2-1; 66’ Suk (Bakker) 3-1.