Debuut Itakura bij oefenzege op HHC.

Dinsdag 29 januari 2019 om 21:10

Een combinatieteam van FC Groningen heeft dinsdagavond na een 1-0 achterstand bij rust met 2-1 gewonnen van HHC Hardenberg. Het oefenduel werd gespeeld op Sportpark Corpus den Hoorn. De nieuwe Japanse aanwinst Ko Itakura maakte zijn officieuze debuut in het groen-wit.

In de beginfase namen de Hardenbergers, met vijf oud-FC-spelers in de basisopstelling, een snelle voorsprong. Het belangrijkste wapenfeit van de thuisclub voor rust was een schot op de paal van Ajdin Hrustic. Na ruim een uur spelen maakte Rano Burger de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd was het Ajdin Hrustic die met een rake vrije trap de eindstand bepaalde op 2-1.

Debutant Ko Itakura werd na zeventig minuten gewisseld en kan komend weekend zijn officiële debuut voor de Trots van het Noorden gaan maken. De eerste elftal van FC Groningen speelt zaterdag de uitwedstrijd tegen Willem II. Jong FC Groningen gaat zaterdagmiddag op bezoek bij Quick Boys in Katwijk.

Pelle Boevink, Tim Riksman, Lars Kramer, Antonio Manolache, Amir Absalem, Tom van de Looi, Ko Itakura, Ajdin Hrustic, Rano Burger, Thomas Poll, Paul Gladon.
Reservespelers: Oscar Hooiveld, Matthijs Mardijk, Mees Gootjes, Luka Prljic.

Scoreverloop: 3’ Derian Reinders 0-1; 63’ Rano Burger 1-1, 76’ Ajdin Hrustic 2-1.