string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Debutant Van der Vlag: ‘Veel complimenten gekregen’.

Zondag 10 mei 2015 om 17:49

Peter van der Vlag maakte zondag tegen PEC Zwolle zijn debuut voor FC Groningen. De keeper stond tevens voor het eerst in de Eredivisie in het doel, terwijl hij al wel 527 competitiewedstrijden keepte in de Eerste Divisie. Van der Vlag genoot van zijn speelminuten in Euroborg, al baalde hij na afloop ook van de tegentreffer en het verlies tegen PEC Zwolle.

Van der Vlag liep achter aanvoerder Maikel Kieftenbeld het veld op en ging daarna naar het doel richting de fanatieke aanhang. “Het begin was prachtig,” glundert de doelman. “Ik liep richting de fanatieke aanhang en toen ze ook nog voor me begonnen te zingen, gaf dat me een ontzettende boost. Ik had er al een paar dagen heel veel zin in, maar toen kon het helemaal niet meer stuk. Ik ben heel blij met mijn debuut.”
Ervaring
Met zijn 37 jaar en 527 wedstrijden in de Eerste Divisie voor FC Emmen, BV Veendam, SC Cambuur en Go Ahead Eagles, heeft de doelman de nodige ervaring. Zenuwachtig voor het debuut in Euroborg was de Noorderling dan ook niet. “Ik had er vooral zin in en de spanning kwam meer door de mensen er omheen. Ik kreeg heel veel berichtjes en succeswensen. Tijdens de wedstrijd heb ik er zeker wel van kunnen genieten. Ik heb mijn vrouw en kinderen nog op de tribune gezien.”
Eerste doelman Sergio Padt had trainer Erwin van de Looi verzocht de ervaren tweede doelman zijn wedstrijden in de Eredivisie te gunnen. Ook volgende week tegen NAC Breda is het de bedoeling dat Van der Vlag onder de lat staat. “Ik wil Sergio bedanken dat hij dit heeft gedaan en het zegt veel over de onderlinge band. Ik heb eerder dit seizoen nooit gehoopt dat Sergio geblesseerd zou raken of een kaart zou pakken. Ik ken mijn rol en probeer die zo goed mogelijk in te vullen.”
De nul
Van der Vlag kon FC Groningen helaas niet behouden voor de tweede thuisnederlaag van dit Eredivisie-seizoen, al pakte de doelman een paar goede ballen waaronder een vrije trap van linksback Van Hintum. “Ik zag de bal laat komen, maar ik tikte hem nog aan en via de paal ging de bal terug het veld in. Ik denk dat het niet slecht is gegaan en heb veel complimenten gekregen. Natuurlijk baal ik er wel een beetje van dat ik niet de nul heb gehouden, al kon ik niets doen aan het tegendoelpunt doen. Iedereen had hier graag willen winnen, maar het zat er niet in. Het was vandaag allemaal net niet scherp genoeg. Ik kijk al uit naar volgende week. Eerst een volledige week trainen en dan de wedstrijd tegen NAC Breda.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’