string(9) "claudebot"

De wereld van Nate: Buitengewone voetballers Aflevering 4.

Donderdag 21 juli 2022 om 18:00

Ieder kind moet kunnen sporten. Dankzij het framevoetbal kunnen ook kinderen met een lichamelijke beperking doen wat ze graag doen: lekker voetballen. In vijf afleveringen vertellen vier framevoetballers onder meer wie ze zijn, welke uitdagingen en welke dromen ze hebben in het leven hebben. Maak kennis met Eva, Milan, Hakam en Nate in de videoserie van FC Groningen genaamd 'Buitengewone voetballers'.

220719 - Screenshot Nate 2

Nate houdt van kleuren en is een kei in topografie. Een geboren afwijking aan zijn ruggenmerg beperkt hem in het voortbewegen. Althans, het lopen gaat moeilijker, want fietsen kan Nate als de beste. 

Hij zoeft iedereen op straat of op de stoep voorbij op zijn mooie rode fiets. Zijn beperking houdt hem soms aan de zijlijn terwijl andere kinderen spelen, maar op het voetbalveld tijdens framevoetbal loopt hij enthousiast voorop. Maak kennis met Nate via onderstaande videoplayer.

Ondanks hun lichamelijke beperking, laten de hoofdrolspelers in de serie Buitengewone voetballers zich niet uit in het veld slaan. Ook niet op het gebied van voetballen. Met hun frame zijn ze uitstekend in staat te schitteren binnen de lijnen. In een FC-shirt bij het officiële G-team van FC Groningen, Kids United. Ieder kind moet kunnen sporten. Meer en Beter bewegen daar zet de Trots van het Noorden op in. Met elkaar, met of zonder handicap. In de eerste vier afleveringen maakt de kijker kennis met de helden van deze serie, in aflevering vijf komen de werelden van framevoetbal en regulier voetbal samen en blijken de framevoetballers de absolute sterspelers in het veld.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus