De vereniging verbindt: SV Bedum

9 april 2020 / vandaag

De vereniging verbindt, ook in moeilijke tijden. Dat geldt voor FC Groningen en ook de ruim 200 aangesloten partnerverenigingen in bij het Amateurconvenant FC Groningen. Vandaag aandacht voor: SV Bedum. Deze club is al meer dan vijf jaar een van de gastverenigingen voor de Regionale Voetbalschool van de FC Groningen Opleiding.  

Bedum onderscheiding

Welke anekdote over de vereniging moet iedereen weten?       
“In het seizoen 2018/2019 heeft de jeugdopleiding van SV Bedum het Kwaliteit & Performance Programma van de KNVB en sportadviesbureau NMC Bright doorlopen. In mei 2019 heeft de SV Bedum de status Lokale Jeugdopleiding van de KNVB ontvangen.”

Hoe toont de vereniging haar maatschappelijke gezicht?           
“SV Bedum biedt voetbal aan voor kinderen vanaf 4 jaar bij de mini-pupillen tot ouderen boven de 60 bij Walking Football. SV Bedum heeft een florerende Walking Football-tak. Bij de mannen zijn er 39 leden in de leeftijdscategorie van 60+. Als één van de weinig verenigingen in Nederland heeft SV Bedum ook een Walking Football-damestak met 12 actieve 50+ leden. Het merendeel van de Walking Footballers van SV Bedum vervult ook een vrijwilligerstaak binnen de vereniging. Daarmee biedt SV Bedum ouderen de mogelijkheid om op latere leeftijd actief te blijven als voetballer en profiteert daarnaast zelf van deze groep voetballers die de vereniging een boost hebben gegeven in het aantal beschikbare vrijwilligers.”

SVBedums_logo_groot_PNG

Waar staat de vereniging over 5 jaar?     
“Al enkele jaren is een groep vrijwilligers uit Bedum actief om een multifunctionele accommodatie (MFA) in Bedum te realiseren. De MFA moet voor SV Bedum het nieuwe onderkomen worden. Gemeente Het Hogeland heeft het plan voor de MFA omarmd en de verwachting is dat er in 2021 begonnen kan worden met de bouw.”

Wat is de overeenkomst tussen uw vereniging en FC Groningen?       
“SV Bedum is al vijf seizoenen gastvereniging voor de Regionale Voetbalschool van de FC Groningen Opleiding. Elke zondag trainen talentvolle jeugdspelers uit de regio bij SV Bedum onder leiding van jeugdtrainers van FC Groningen.”

Publicatie uit de Amateurconvenant FC Groningen Seizoengids geschreven door: Vincent Geerling, voorzitter jeugdcommissie, SV Bedum. 

Eerdere edities van 'De vereniging verbindt!'

Bedum
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws