De vereniging verbindt: COVS

6 april 2020 / vandaag

De vereniging verbindt, ook in moeilijke tijden. Dat geldt voor FC Groningen en ook de ruim 200 aangesloten partnerverenigingen in bij het Amateurconvenant FC Groningen. Vandaag aandacht voor: COVS Groningen. De vereniging die zorgt voor een thuisbasis voor scheidsrechters. 

training_8_augustus_2019_1

“Onze vereniging wil zoals altijd een echte thuisbasis zijn voor alle scheidsrechters, van hoog tot laag. We organiseren trainingen, technische avonden en ontspannende activiteiten. We bieden faciliteiten én behartigen de belangen van de scheidsrechter. We stimuleren verenigingen tot een actief arbitragebeleid én het omarmen van fair play en respect.”
               
Hoe toont de vereniging haar maatschappelijke gezicht?          
“We dragen het belang van fair play en respect uit. Naar onze eigen leden, die als scheidsrechter een voorbeeldfunctie hebben. Maar ook naar alle voetbalverenigingen. Dat doen we door te werken aan spelregelkennis, bij te dragen aan de begeleiding van verenigingsscheidsrechters. Door jaarlijks een fair play prijs uit te reiken. Maar ook door clubs aan te spreken op gedrag. Dit seizoen brengen we bovendien graag activiteiten rondom een positief en veilig sportklimaat onder de aandacht, onder andere van de stichting Positief Coachen."

logo covs

Waar staat de vereniging over 5 jaar?  
“Over 5 jaar zijn wij nog steeds een actieve en stevige belangenbehartiger van en voor voetbalscheidsrechters. Met veel jonge leden, veel contact met de voetbalverenigingen en een echte ambassadeur van fair play en respect.”
 
Wat is de overeenkomst tussen uw vereniging en FC Groningen?          
“De band tussen beide verenigingen is al jaren zeer warm. We zijn buren op het mooie sportpark Corpus den Hoorn en delen ook tal van vrijwilligers, zowel rondom het eerste team als in de opleiding.” 

 
Publicatie uit de Amateurconvenant FC Groningen Seizoengids geschreven door: Marcel Bellinga, secretaris, Scheidsrechtersvereniging Groningen en omstreken.

Eerdere edities van 'De vereniging verbindt!'

COVS
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws