string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Roover verliest; Femi gelijk op Spelen.

Donderdag 07 augustus 2008 om 16:12

De twee Groningse Olympiërs in China hebben op de eerste speeldag van het voetbaltoernooi nog geen potten kunnen breken. Sepp De Roover verloor met België van Brazilië en Oluwafemi Ajilore speelde gelijk tegen het Nederlands Olympische Elftal.

In de openingswedstrijd tegen Brazilië stond De Roover in de basis bij de Olympische Rode Duivels. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde Brazilië de enige treffer. In de slotfase kregen twee Belgen de rode kaart. Het andere duel in de groep tussen China en Nieuw-Zeeland eindigde in 1-1. Aanstaande zondag speelt België tegen gastland China.

Nigeria en Nederland zijn de favorieten in Groep B en speelden met 0-0 gelijk. Femi speelde de gehele wedstrijd en zag hoe invaller Sno in de slotfase bij Nederland van het veld werd gestuurd. Het andere duel in de groep tussen Japan en de Verenigde Staten eindigde in een 1-0 zege voor de Amerikanen. Komende zondag speelt Nigeria tegen het nog puntloze Japan.

Internationals
Drie andere spelers van de eerste selectie van FC Groningen moeten zich beschikbaar houden voor interlands op woensdag 20 augustus. Evgeniy Levchenko meldt zich op 18 augustus in Kiev voor de interland tegen Polen, die in Lvov gespeeld wordt.

Andreas Granqvist staat op de nominatie uitgenodigd te worden voor Zweden-Frankrijk, op woensdag 20 augustus in Göteborg. Ook Marcus Berg dient zich voor dit duel beschikbaar te houden, maar kan ook nog worden uitgezonden naar het oefenduel tussen Jong Finland en Jong Zweden op diezelfde dag.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’