string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De ‘ontgroening’ van Pedersen op dag 3.

Donderdag 08 januari 2009 om 21:06

Het belangrijkste nieuws op dag 3 van het trainingskamp van FC Groningen aan de Costa del Sol is dat er twee ballen zijn gestolen. De conclusie tot nu toe is dus dat het verblijf in Estepona en de trainingen in Quinta gesmeerd verlopen. Eigenlijk zorgde alleen de ‘ontgroening’ van Nicklas Pedersen voor enige opwinding op het trainingsveld.

De ochtendtraining bestond uit het trainen van sjablonen. Dat betekent vaste oefenvormen, die moeten leiden tot automatismen. In de middagsessie zat meer dynamiek. Trainer Ron Jans had dit al van tevoren kenbaar gemaakt, zodat de meegereisde sponsors een onderhoudende training konden uitkiezen om bij aanwezig te zijn.
Ongerust
Na de opwarmoefeningen riep Jans dat het tijd was voor de ‘ontgroening’ van Nicklas Pedersen. De Deen keek de trainer vragend en ietwat ongerust aan. De nieuwe spits van FC Groningen moest op de middenstip gaan staan en alle overige 23 spelers stonden met een bal aan de voet om hem heen op de middencirkel. Vervolgens riep Jans de naam van een speler en Pedersen moest daarop zo snel mogelijk in de richting van zijn collega bewegen en de ingespeelde bal terugkaatsen. Dat ging nog iets te snel ging voor de nieuweling. Pedersen moest duidelijk nog wennen aan de namen van zijn medespelers.
Bemoedigend applaus
Niettemin kreeg Pedersen na een paar dappere pogingen een bemoedigend applaus van de spelersgroep en de toeschouwers langs de rand van het veld. Na een positiespel werd de groep opgedeeld in twee teams en volgde een partijspel van twee keer dertien minuten. Op de trainingen zijn de doelpunten in de partijtjes tot nu toe nog duur, want het potje eindigde na iets minder dan een half uur spelen in 1-0. Marcus Berg maakte de enige goal toen hij de bal afsnoepte van de weifelende Luciano da Silva. De keeper protesteerde hevig, wijzend op een vermeende overtreding van Berg, maar scheidsrechter Raymond Libregts was onverbiddelijk. Bij het partijspel bleef in de eerste helft Pedersen buiten de lijnen en in het tweede bedrijf Pepijn Kluin. Zij zijn tot nu toe de enige twee spelers die wat extra zorg behoeven.
Hoop
Tijdens het partijspel verdwenen twee ballen hoog over de omheining op een daarboven gelegen weg. Twee jongens op motoren, die in de buurt waren, reageerden snel. Even was er de hoop dat zij de ballen keurig aan de rechtmatige eigenaren zouden terugbezorgen, maar ze waren materiaalman Henk Sikkema te snel af en scheurden weg met hun ‘buit’. Volgens de terreinmeesters van het complex in Quinta loeren zij op dit soort momenten en zijn er op deze wijze al diverse ballen verdwenen.
Bij de afsluitende duurloop, waarbij Berg en Pedersen werden ontzien, gaf de Deen er blijk van een snelle leerling te zijn. Na twee rondjes wist hij tijdens het passeren van zijn medespelers alle voornamen van de Groningen-spelers foutloos op te noemen. Berg was slechts één van de weinige getuigen van de zeer vlotte vorderingen van Pedersen, anders had een groot applaus van alle aanwezigen op z’n plaats geweest.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’