De Noordelijke derby geëindigd in gelijkspel.

Maandag 08 december 2014 om 15:21

FC Groningen en SC Heerenveen hebben afgelopen zondag in Euroborg met 1-1 gelijkgespeeld. FC Groningen is daardoor dit Eredivisieseizoen thuis nog ongeslagen.

Erwin van de Looi moest net voor het eerste fluitsignaal noodgedwongen de basiself nog aanpassen, Yoëll van Nieff was ziek, en zo stond Martijn van der Laan voor het eerst sinds zijn terugkeer bij FC Groningen in de basis bij een officiële wedstrijd.

FC Groningen begon goed aan de wedstrijd en voetbalde met veel vertrouwen. Al na 7 minuten was het clubtopscorer Michael de Leeuw die de bal na een goede assist van Maikel Kieftenbeld in het doel schoot: 1-0 voor Groningen!

Na deze droomstart van de thuisploeg werd Heerenveen iets beter en kreeg het een aantal kansen. Vooral de corners van de Friezen waren erg gevaarlijk.. Na 25 minuten werd er dan ook vanuit een hoekschop gelijk gemaakt door de clubtopscorer van Heerenveen, Mark Uth.

Na de pauze werd het steeds meer een derby. Er werden wat meer overtredingen gemaakt en het spel was van beide kanten wat minder goed. Het spel speelde zich veelal af op het middenveld, heel af en toe was er een kans voor één van de ploegen , maar het bleef 1-1.

Voorafgaand aan de wedstrijd liepen er 14 Junior Club leden met een speler of scheids/grensrechter het veld op: Maik Brijker, Leon Smilde, Joshua Snel, Nick ten Hoove, Cas Rozema, Jens Hoekstra, Lars de Vries, Jacco Heetebrij, Jesper Bonder, Ivar Bonder, Nick Martijn, Rosan Lautenbach, Damiën Vos en Tom Martijn.

Tijdens de rust namen 3 GWB leden deel aan de Gasunie Shoot-Out activiteit. Dat waren Jeroen Westerhof, Alex Smit en Nick van Wijk.  Jeroen en Alex wisten de meeste punten te behalen en zijn door naar de volgende ronde die later in het seizoen wordt gespeeld.

Volgende week zondagmiddag speelt de FC opnieuw thuis, dit keer tegen Vitesse. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Na deze wedstrijd volgt een doordeweekse bekerwedstrijd, op woensdag 17 december thuis om 19.45 uur tegen FC Volendam.