string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Leeuw: ‘Zuur dat we zo afsluiten”.

Zaterdag 19 december 2015 om 23:33

FC Groningen eindigde het jaar 2015 met een 2-1 nederlaag in Almelo tegen Heracles. De Trots van het Noorden kreeg het beslissende doelpunt in de slotfase van de wedstrijd tegen. Aanvallers Bryan Linssen en Michael de Leeuw baalden dat hun ploeg uiteindelijk met nul punten de bus instapte.

De Leeuw mocht als aanvoerder zijn visie geven voor de camera van FOX Sports Eredivisie en was niet tevreden over het spel. “We zaten er de hele wedstrijd niet lekker in, maar kregen nog wel een grote kans met Oussama Idrissi,” aldus De Leeuw in gesprek met de verslaggever. “Uiteindelijk is het zuur dat de goal op het laatste moment valt. Er waren genoeg momenten waarop we goed wegkwamen, maar het is altijd vervelend als zoiets in de laatste minuut gebeurt.”
Slordig
FC Groningen speelde in Almelo de 26ste wedstrijd van het seizoen en dus werd er gevraagd of het verlies wellicht te maken had met vermoeidheid. “Dat vind ik te gemakkelijk. We waren heel slordig in de keuzes die we maakten en niet balvast. Beide tegengoals leidden we zelf in door slordig balverlies. Zij schakelden goed om en schieten dan uiteindelijk een vrije trap erin. Ze hadden nog wel meer momenten dat ze gevaarlijk waren en toen kwamen we goed weg.”
De FC liet door het verlies tegen concurrent Heracles Almelo de kans om als vierde de winterstop in te gaan liggen. De Leeuw: “Het is zuur dat we het zo afsluiten, we hebben een goed eerst half jaar gedraaid en het is jammer dat we niet vierde staan of hier in ieder geval een punt hebben kunnen pakken.”
Rotgevoel
Bryan Linssen keerde terug bij de club waar hij vorig seizoen speelde. De aanvaller scoorde het Groningse doelpunt en werd gevraagd naar zijn mening over het duel. “Slechte wedstrijd, dat is simpel,” aldus Linssen voor de camera van FOX Sports Eredivisie. “Het viel in de eerste helft nog mee, maar we hebben in de tweede helft helemaal niet meer gedaan wat we moesten doen.”
“We liepen alleen maar achteruit en kregen er geen druk op. Wanneer we de bal hadden verloren we hem snel en vaak op een slordige manier. Dan komt de counter en weet je dat ze gevaarlijk zijn met Bruns, Bel Hassani en Tannane.” Dat FC Groningen een mooi kalenderjaar kende, telt even niet voor de rappe aanvaller. “Dat is het verleden en ik wil alleen maar in de toekomst kijken. Voor mij overheerst dit gevoel en dus ga ik met een rotgevoel de winterstop in.”

Gerelateerd nieuws.

5 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard