string(9) "claudebot"

De Leeuw: ‘Zullen zien wat dat weekje rust met ons heeft gedaan’.

Vrijdag 31 januari 2014 om 14:03

Vanwege de kou in het noorden van het land trainde FC Groningen afgelopen week veelvuldig in Eelde op het kunstgras van VV Actief. Michael de Leeuw had niet zoveel last van de winterse temperaturen. “Als je in beweging bent, valt het mee,” aldus de energieke aanvaller.

FC Groningen staat aan het begin van een periode met tweemaal een dubbel programma. Achtereenvolgens moet het op bezoek bij AZ en Ajax en ontvangt het sc Heerenveen, FC Twente en Go Ahead Eagles in Euroborg. De Leeuw bekijkt het programma wedstrijd voor wedstrijd te beginnen met de confrontatie van zaterdag in Alkmaar.
Eigen spel
“AZ is een lastige uitwedstrijd, maar ik denk dat beide ploegen aan elkaar zijn gewaagd,” zegt De Leeuw. “Zij hebben natuurlijk het thuisvoordeel, maar wij moeten gewoon ons eigen spel gaan spelen. Lekker voetballen en doen waar we goed in zijn. Uiteraard is het spelen van een uitwedstrijd net even anders dan thuis, maar we moeten uitgaan van onze kracht. Het zal een open wedstrijd worden met twee ploegen die het spel willen maken en vol voor de drie punten gaan.”
Het dubbele programma van de komende weken komt onder andere door de afgelasting van vorige week. Op het laatste moment bleek het veld in Euroborg onvoldoende bespeelbaar te zijn voor de thuiswedstrijd tegen FC Twente. “Dat de wedstrijd vorige week werd afgelast was natuurlijk voor iedereen vervelend,” aldus De Leeuw. “We waren al bijna omgekleed en het liefst wil je gewoon iedere week spelen. Vorige week ging dat niet en we zullen zien wat dat weekje rust met ons heeft gedaan.”
Bijzonder seizoen
De Leeuw beleeft een bijzonder seizoen. Met zeven treffers is de aanvaller topscorer van de FC en de laatste weken heeft hij telkens een basisplaats gekregen van trainer Erwin van de Looi. Aan het begin van het seizoen speelde De Leeuw niet iedere wedstrijd. Een vertrek tijdens de winterse transferperiode heeft deze maand echter niet door zijn hoofd gespeeld.
“Nee, ik was deze transferperiode niet bezig met een eventueel vertrek. Ik heb een periode gehad dat ik meer op de bank zat en dat er weinig perspectief voor mij was, maar ik heb me terug geknokt in het elftal. Ik speel veel en nu is dat perspectief er wel. Ik was daarom helemaal niet bezig met een vertrek deze periode.”

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

22 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus