string(9) "claudebot"

De Leeuw: ‘We zijn de underdog’.

Woensdag 30 september 2015 om 21:41

Bij afwezigheid van Rasmus Lindgren draagt Michael de Leeuw donderdagavond de aanvoerdersband. De Leeuw vindt dat zijn ploeg in Braga de underdog is. “Wij weten net zoveel van hen als zij van ons.”

Michael de Leeuw wist na de gelijkmaker in de competitiewedstrijd tegen FC Twente zeven wedstrijden op rij niet te scoren in de competitie. “Vorig jaar heb ik veel goals gescoord. Soms heeft een aanvaller zo’n periode, en dan heb je die ene goal nodig. Maar ik ben zeker niet wanhopig op zoek ofzo. Het was vorig seizoen een kwestie van binnenkant paal en nu is het eventjes buitenkant paal.”
Fit
Hij kreeg afgelopen weekend vrijaf om donderdagavond weer fris en fruitig op het veld te kunnen staan. “Mijn lichaam had die rust van afgelopen weekend toch echt even nodig na vier wedstrijden in tien dagen. Ik voelde het in mijn hamstrings en kuiten. Op dit moment voel ik me weer helemaal fit voor de wedstrijd van morgenavond.”
Van de speelwijze van de tegenstander is De Leeuw goed op de hoogte, alleen van de individuen kent hij er niet veel bij naam. “Ik denk dat wij van hen net zoveel weten als zij van ons. Zij spelen elk jaar Europees, dus er zitten ongetwijfeld goede spelers bij. Maar ik weet bijvoorbeeld niet of zijn internationals hebben ofzo.”
Wetten
De ervaring van Marseille-thuis neemt De Leeuw samen met zijn ploeggenoten mee naar het eerste uitduel in de Europa League. “We willen wat bereiken in Europa. Tegen Marseille hebben we de keiharde wetten van Europa geleerd. Fouten van ons werden keihard afgestraft en onze eigen mogelijkheden hebben we niet benut. Wij zijn ook morgen tegen SC Braga weer de underdog. Het wordt een moeilijke wedstrijd voor ons, ook omdat Braga thuis speelt. Maar ik heb er alle vertrouwen in als wij ons eigen spel kunnen spelen.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’