string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Leeuw: ‘We hadden meer verdiend’.

Zondag 13 december 2015 om 18:14

Michael de Leeuw bracht FC Groningen halverwege de eerste helft op voorsprong, maar zag dat de Trots van het Noorden uiteindelijk genoegen moest nemen met een punt. Volgens de aanvaller had zijn ploeg meer verdiend. Jesper Drost kwam al snel als invaller in het veld en was betrokken bij de rode kaart van de tegenstander.

De vierde competitietreffer van De Leeuw was niet genoeg voor de drie punten en daar baalde de aanvaller van. “We hebben een heel aardige wedstrijd gespeeld en hadden denk ik meer verdiend dan een punt,” aldus De Leeuw. “Vooral voor rust hebben we goede kansen gekregen en doen we onszelf uiteindelijk te kort. In de slotfase kregen we ook nog wat mogelijkheden en we hadden recht op meer.”
Gelukje
In tegenstelling tot tegenstander Feyenoord speelde FC Groningen donderdag nog 90 minuten in de Europa League. De Leeuw zag dat het qua vermoeidheid bij hem en zijn teamgenoten wel meeviel. “Ik vond ons fris ogen. Op het laatst vloeiden de krachten een beetje weg, maar dat is altijd wel zo aan het einde van een wedstrijd. Het was niet slap en we gingen tot het laatst voor de winst, alleen misten we net even dat gelukje. Ik denk dat het publiek heeft genoten en het is zonde dat we onszelf en de mensen niet hebben beloond met 3 punten.”
Jesper Drost moest vlak na de 1-0 voorsprong invallen voor de geblesseerd geraakte Hedwiges Maduro. Van een echte warming-up was geen sprake. “Ik denk dat ik vier keer heen en weer heb gelopen en toen moest ik erin,” zegt Drost. “Het is altijd raar als je zo vroeg moet invallen en dan is het zaak je snel aan te passen.”
Rode kaart
Drost werd ongeveer tien minuten na de rust vastgehouden door Jan-Arie van der Heijden waardoor een vrije doortocht werd belemmerd. De Feyenoorder kreeg rood, maar Drost werd een goede kans ontnomen. “Het was een afgeslagen vrije trap die ik toevallig voor mijn voeten kreeg. Ik werd vastgehouden en kon echt niet meer doorlopen. Jammer want ik had liever gehad dat hij me had laten gaan en ik de kans had gehad om te scoren.”
Vlak na zijn invalbeurt kreeg Drost al een kans de score uit te breiden, maar zag hij dat keeper Kenneth Vermeer in de weg lag. “Hans Hateboer trok de bal goed terug, maar er zat een lastige stuit in. Ik raakte de bal nog wel vol, maar de keeper lag in de weg. We hebben vandaag absoluut gespeeld om te winnen en aanvallend gewisseld. Dat het uiteindelijk tegen tien man niet lukte, is ook de verdiensten van Feyenoord, die dat gewoon goed deden.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’